Uborkasaláta, a megunhatatlan – És a végletekig variálható!
Ha uborkasaláta, akkor nálunk isteni ecetes lé, némi fokhagymával, esetleg tejföllel megbolondítva, és egy kis bors és piros paprika az egész kompozíció tetejére. Szerintem megunhatatlan kísérője a vasárnapi rántott húsos menünek, de bármilyen húsos, vagy akár tésztás főétel mellett is megállja a helyét.
Pedig nem „csak” ennyi a felhozatal, ha az uborkasalátára gondolunk. Íme, néhány recept, hogy variálhatod!
Bolondítsd meg almával!
Ehhez a következőkre lesz szükséged:
1 db nagyobb méretű uborka
1 db hagyma
1 db alma
3 db ecetes uborka
15 dkg virsli
3 evőkanál salátaöntet
2 evőkanál cukor
fél teáskanál só
bors
kapor
fűszersó
Az uborkát hámozzuk meg, szeljük vékony karikákra. A többi hozzávalót, almát, hagymát, ecetes uborkát szintén pucoljuk meg, és kockázzuk fel, karikázzuk fel. Keverjük össze, sózzuk meg, és minimum 2 órát, de akár egy éjszakát is hagyjuk hűtőben pihenni. A maradék alapanyagból csináljunk egy remek öntetet, és öntsük nyakon vele a lehűlt, összeérett alma-uborka-hagyma hármast.
Forrás: chefkoch.de
Bab? Miért ne!
Ha babbal bolondítanád meg az „ubisalit”, ezeket szerezd be hozzá:
1 konzerv bab, lecsöpögtetve
1 db uborka, hámozva, hasábokra vágva
1 adag konzerv kukorica, lecsöpögtetve
1 db paprika, felkockázva
1 csokor újhagyma, felkarikázva
1 evőkanál olaj
1 lime kinyomott leve
só, bors, chili, petrezselyem
Egyszerűen csak keverd össze a fenti hozzávalókat, hagyd állni negyed órát és már tálalhatod is!
Forrás: chefkoch.de
Van, aki édesen szereti
Ha valami igazán különlegesre vágysz, ezt mindenképpen készítsd el!
Hozzávalók:
3 db salátauborka
2,5 dl tej
3 dl víz
kevés ecet
1,5 dl étolaj
1 teáskanál só
5 teáskanál cukor
3 teáskanál felaprított kapor
bors
Az uborkát hámozzuk meg, szeljük vékony karikákra. A tejet, vizet, olajat, kaprot keverjük össze és ízesítsük a fűszerekkel. Mehet bele az uborka. Ha lehet, egy éjszakát pihenjen, hogy az ízek összeérjenek.
Forrás: chefkoch.de