2024.08.06. 17:49:02 6360 188

Új bőrápolási trend hódít - Vajon mennyire működőképes?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A „morning shed” („reggeli vedlés”) az egyik legújabb és legőrültebb, vírusszerűen terjedő bőrápolási trend a TikTok felületén, amely milliók érdeklődését keltette fel. Egyre több helyen fogalmazódik meg a kérdés: vajon ez a divatos rutin működőképesnek bizonyul-e, avagy valami más lapul a háttérben?

Sokak mellett, Brooke Steinberg újságíró figyelmét is felkeltette ez a megállíthatatlan magabiztossággal előretörő bőrápolási trend, aki a NYPost.com felületén járta körül a témát. A meglátások szerint ennek a „bőrápolási rutinnak” nevezett trendnek nem sok köze van a tényleges bőrápoláshoz, ennek ellenére már több mint 77 millió megtekintésben részesült a népszerű platformon. A rutin lényegében abból áll, hogy a lefekvéshez készülődő szépségszertartás során egyszerre több bőrápolási terméket is felvisznek a bőrre, amiket egész éjjel az arcon hagynak, és csak reggel távolítják el, illetve „vedlik le” azokat magukról. A videós tartalomkészítők közül néhányan, a maximalista megközelítést szem előtt tartva, a rutint szájszalaggal, állpánttal és szemmaszkkal is kiegészítik, ami nem valószínű, hogy kényelmes alvást eredményez - ez a videó viszont sokkal beszédesebb lehet:

A vicces összhatás és a meglepő kivitelezés ellenére sokan esküsznek arra, hogy másnap frissebben ébrednek, és ez a rutin jó hatással van a bőrükre. A követő-véleményezők között sokan vállalkoznának arra, hogy kipróbálják ezt a különös, új szépítő-fiatalító módszert, mások viszont a „túl sok(k)” kategóriába sorolják ezt a tömegek érdeklődését felkeltő rutint.

Az Emmy-díjas újságíró és orvos,Dr. Mallika Marshall a CBS Boston HealthWatch műsorvezetője a TikTok legújabban felkapott „reggeli vedlés” rutinjáról kijelentette, hogy az valójában több kárt okozhat a bőrnek, mint amennyit használhat. Arra figyelmeztette a nézőket, hogy ez a módszer amellett, hogy rendkívül időigényes és a legkevésbé sem komfortos, káros hatással lehet a bőrre. Elmondása szerint 10-15 perc használat után már megnövekedik a bőr kiszáradásának, elszíneződésének és pattanásosodásának esélye.

A sokak rutinjában szerepet játszó állkapocsszíj kapcsán, amit a nyitott száj légzés és horkolás ellen használnak, olyan tapasztalaton alapuló vélemények születtek, mint például a következő: „az éjszaka közepén felébredtem, teljesen kiborultam, aztán dühömben letéptem magamról, irtózatosan fájt a torkom, végül pedig álomba sírtam magam.”

A „csúnyán” lefekvés, üdén és szépen ébredés vágya nem biztos, hogy éppen ezzel a megoldással válik valósággá. A New York-i Schweiger bőrgyógyászati csoport bőrgyógyásza, Dr. Nava Greenfield a Well+Good wellness oldalnak elmondta, hogy a „reggeli vedlés” rutinnak nincs valódi előnye. Ugyanis nem meggyőző a hatékonyság mögötti elmélet, hiányoznak a használatát alátámasztó adatok, továbbá a tendencia maga káros is lehet.

Emellett a szájragasztás trendje, ami az alvási apnoe obstruktív változatára kínál alternatív megoldást, arra késztetve a használót, hogy az éjszaka folyamán az orrán keresztül lélegezzen (kizárva a szájlégzést és horkolást), és rajongók millióit szerezte meg magának, enyhén szólva sem tekinthető hasznosnak. Dr. Greenfield szerint azzal, hogy éjszaka „bezárjuk” a szájat, megakadályozzuk a légzési minták normális élettani változásait. A testünk ugyanis normalizálódik, és képes szabályozni magát alvás közben, ezért kulcsfontosságú, hogy ne avatkozzunk bele ebbe a természetes folyamatba, hanem hagyjuk, hogy zavartalanul és akadálytalanul lejátszódjon. A szakember hozzáfűzte, hogy: természetesen ez az akadálytalanná tétel az állszíjakra és a szemmaszkokra is vonatkozik.

Amennyiben túl sok termék kerül a bőrre, megzavarhatja a bőr legkülső védőrétegét, az epidermiszt, ami megóvja a bőrt a környezeti hatásokkal szemben. Ha valaki ragaszkodik e rutin kipróbálásához, érdemes előbb konzultálni egy bőrgyógyásszal vagy egy kozmetikussal.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...