2023.04.20. 17:20:00 8692 256

Újíts be egy finom levest üvegtésztával: Íme, a spenótos Miso!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Könnyes leves / Megkavarva (The Rahmen Girl) című filmből már megtanultuk, hogy jó ramen levest főzni, bizony nehéz és időigényes. Bár mi, „nyugatiak” híresek vagyunk arról, hogy bármit képesek vagyunk a saját rohanó életmódunkhoz igazítani, így az eredeti japán levesekhez nagyon hasonló, miszóval ízesített levest tudunk készíteni. Gyorsan.

Miso spenóttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Miso spenóttal

Az lehet, hogy megússzuk hosszadalmas főzési idő nélkül, de semmiképpen nem hagyhatjuk ki a sós és az édes ízvilág alapjaként szolgáló ázsiai alapanyagokat. Ezek közül egyedül a miszó krém beszerzése lehet kissé nehézkes, amit nemcsak ehhez a leveshez, de szószok, mártások és pácok készítéséhez is felhasználhatunk majd.

Spenótos Miso

Hozzávalók:

8 csésze víz
1 tk. cukor
fél csésze miszó krém
115 gr üvegtészta
140 gr bébispenót
450 gr apróra kockázott, puha tofu
2 tk. szezámolaj

A tálaláshoz:

2 db félbevágott kemény tojás

Elkészítése:

Egy jó nagy és magas falú serpenyőben / wokban főzzük össze a vizet és a hozzáadott cukrot, majd állítsuk közepesre a tűzhely lángját.
Vegyünk ki egy merőkanállal a forrásban lévő vízből, majd egy kisebb lábasban keverjük el vele a szükséges mennyiségű miszó pasztát. ezt tegyük egy kis ideig félre, míg a többi vízbe bele nem kerülnek a leves gazdagításához szükséges alapanyagok:
Elsőként az üvegtésztát főzzük bele, majd miután ez szinte készre főtt, egymás után hozzá adhatjuk a spenót leveleket, a felkockázott tofut, a szezámolajat és a felhígított miszót.
Amíg a spenót megfonnyad, addig főzzünk keményre két nagyobb tojást, hogy a levesünket azzal tudjuk majd tálalni.

Tipp: A hozzávalókból elhagyni nem érdemes, viszont plusz elemeket, mint például gombát és csirkemellet érdemes pluszban beletenni a levesbe, hogy még ízletesebb és laktatóbb lehessen.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így párosítsd a magyar borokat az ételekhez – szőlőtől a pohárig

Ma már beszéltünk a szőlőről, most pedig nézzük, mi lesz belőle, ha hagyjuk, hogy a borászok elvégezzék a maguk varázslatát. A magyar borvilág rendkívül gazdag és sokszínű: vulkanikus dűlők, napsütötte lankák és a Kárpát-medence különleges mikroklímája adja a boraink karakterét. De talán az egyik legizgalmasabb kérdés mindig az: melyik borhoz mi illik a tányéron?

A nyár végének egyik legédesebb, fürtös ajándéka

Augusztus végén, szeptember elején a piacokon és a szőlőhegyeken egyaránt megjelenik a nyár egyik legszebb ajándéka: a szőlő. Amikor a forró napok lassan átadják helyüket a hűvösebb reggeleknek, és a levegőben megjelenik az ősz ígérete, a szőlő édes, zamatos íze minden falatban magával hozza a nyár esszenciáját. Most van az az időszak, amikor nemcsak frissen, hanem borok, mustok és különféle ételek alapanyagaként is ünnepelhetjük ezt a gyümölcsöt.

Búcsú egy újabb nyártól! – 4+1 inspiráló és vigasztaló gondolat a nyár utolsó napjaira

Van valami egészen különleges a nyár végében. Ahogy rövidülnek a nappalok, és a napfény már nem perzsel, csak simogat, úgy lopódzik be lassan a levegőbe egy kis nosztalgia. Még őrizzük a strandolások emlékét, a késő esti beszélgetéseket, a napbarnított bőr érzését… és közben már érezzük, hogy valami új van a küszöbön. Búcsút intünk a nyárnak, de nem szomorúan – inkább hálával a megélt pillanatokért.