Uncsi a forralt bor? – Van egy jó ötletünk!
A hideg idő beálltával nem csak a meleg cipők, csizmák, pihe-puha kardigánok, pulcsik, vastag kabátok kerülnek elő, hanem a finom forró italok receptjei és hozzávalói is. Jöhetnek a különféle ízesítésű forró csokik, az örök kedvenc kakaó, a felnőtt és gyermek verzióban is elkészíthető puncs, és a nagy klasszikus, a forralt bor is.
Jó a régi recepteket újra és újra elővenni, de nem rossz néha új dolgokat is kipróbálni! Nálunk is olvashattad már a különleges és nagyon finom meleg italok receptjeit (itt és itt például), ám most egy újdonságot hoztunk Neked!
Ha Aperol, akkor forró nyári napok
Erről az italról Neked is a koktélozós, lazulós nyári esték jutnak az eszedbe? Csak nyugi, a finom italnak van téli verziója is, amit semmiképpen ne hagyj ki, amihez a következő hozzávalókra lesz szükséged:
1,5 dl fehérbor
0,75 dl almalé
0,45 dl Aperol
narancs vagy citrom
0,15 dl mangó- vagy maracujalé
Az elkészítése pedig semmivel sem bonyolultabb, mint egy forraltbornak! Öntsd egy edénybe a hozzávalókat, és melegítsd össze. De vigyázz! Semmiképpen ne forrald! Merd a forró italt bögrékbe vagy poharakba és tálald egy csinos kis narancs- vagy citromszelettel.
Forrás: brigitte.de