2020.04.13. 17:27:02 9916 338

Válaszd ki forró italodat okosan: Ezek a különböző teafajták egészségügyi előnyei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számos, a teák emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgáló kutató véli úgy, hogy a teázás a kávéfogyasztás kiváló alternatívája. A kevesebb koffein és emellett a magas flavonoid tartalom az, ami a frissen főzött teákat annyira kívánatossá teszik a nap indításakor.

Finom zöld tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom zöld tea

Nem véletlen esett szó a friss főzetekről; ugyanis a palackozott (jeges) teák és az instant teaporok rengeteg olyan adalékot tartalmazhatnak, amik elnyomják a tea jótékony hatását. Ilyen például a rengeteg cukor. Fedezzük fel együtt, hogy melyik tea milyen egészségügyi előnnyel járhat, hiszen minden tea máshogy jó tea!

Az igazi teák (Camellia sinensis)– telis-tele flavonoidokkal:

Zöld tea:

Antioxidánsai többféle szervet (pl. emlő, tüdő, vastagbél, gyomor) érintő rákos megbetegedés kialakulását gátolhatják. Segít tisztábban tartani az artériákat, javítja a koleszterinszintet és ellensúlyozza az agyi oxidatív stresszt. A diétázó hölgyek örömére fokozza a zsírégetést.

Fekete tea:

Az erjesztési eljárásnak köszönhetően koffeintartalma magasabb a zöld teáénál, napi 2 csésze elég feledékenység ellen. Egyes tanulmányok szerint fogyasztása csökkenti a dohányzás káros hatásait a tüdőben, és ezáltal a stroke kockázatát is.

Oolong (wulong) tea:

Az íz- és illatgazdag tea a fekete tea egy precíz feldolgozási folyamatának eredményeként jött létre. Alacsony a koffeintartalma, antioxidánsai különösképp a koleszterinszintre vannak jó hatással. Ez az egyik legígéretesebb fajta a súlycsökkentés kapcsán, azonban hatékonyságának bizonyítása további kutatásokat igényel.

Pu-erh tea:

Ez a fajta fekete tea erjesztett és érlelt levelekből főzhető, az érlelés során a tea egészségmegőrző hatása fokozódik. Egy tanulmány eredményei alapján ígéretes az LDL-koleszterin szintjének féken tartásához, és szintén nagy szerepe lehet fogyási folyamatokban, hiszen segíti az emésztést, továbbá ugyancsak segítheti a bélflóra helyreállítását.

Fehér tea:

A világos főzetű tealevél kevés eljáráson esik át fogyasztás előtt, ami lehetővé teszi, hogy a teafajták közül messze a leghatásosabb lehessen a daganatokkal szemben. A szép bőr és az egészséges fogak megőrzésében is szerepe lehet.

Gyógyteák – gyógynövények, gyümölcsök és magvak stb. főzetei

Többek között a rooibos (piros tea), a hibiszkusz, a kamilla, a gyömbér, a csipkebogyó, a menta és az echinacea.

A gyógyteák ígért hatását fogyasztás előtt nem árt leellenőrizni, és a fogyasztási ajánlásokat illik betartani, hiszen a mi kis mértékben gyógyszer, az nagymértékben méreg lehet.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...