Van új a nap alatt! – Paradicsomleves mangóval
Ha paradicsomleves, akkor sokunknak az iskolai menzák betűtésztás változata jut az eszébe, amit vagy nagyon jól csináltak, és imádtuk, vagy nagyon félrenyúltak a készítésekor, és egy iskolányi gyereket lehetett vele kikergetni a világból. Nos, ennél a verziónál ez biztos nem így lesz!
Ha a paradicsom mellett még mangórajongó is vagy, ezt a levest neked találták ki! Szedd össze ezeket a hozzávalókat, és készítsd el a mangós paradicsomlevesedet, alig negyed óra alatt!
Bevásárlólista a mangós paradicsomleveshez:
20 dkg mangó
2 db hagyma
4 dl paradicsomlé
4 dl zöldséges alaplé
40 dkg sárgarépa
2 dkg szárazabb sajt
1 evőkanál olívaolaj
15 gramm friss gyömbér
só, bors, cayennebors
A hagymát, gyömbért pucoljuk meg és olajon pároljuk üvegesre. Erre mehet az alaplé és a paradicsomlé, amit sóval és cayenneborssal ízesíthetünk. Forraljuk fel az egészet, majd tegyük bele az előzőleg megpucolt, vékony hasábokra vágott, vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszelt répát. Lefedve főzzük 5-6 percet. A mangót közben pucoljuk meg és kockázzuk fel. Tegyünk hozzá néhány kanál levest és pürésítsük. Most az egész püré mehet a levesbe, amit ízesíthetünk még egy kis sóval, borssal. Ha igazán krémesre szeretnénk, az egész levest is pürésíthetjük, hogy a répa is pépes legyen. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk!
Forrás: brigitte.de