2025.05.27. 17:48:30 4864 147

Zöldborsos sajtkrém – karakteres íz, krémes állag, és mindig elfogy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van valami varázslatos abban, amikor egy jól eltalált sajtkrém egy egyszerű kenyérszeletet is gasztronómiai élménnyé varázsol. Ha unod a bolti, túlcukrozott vagy jellegtelen kencéket, és valami fűszeres, mégis természetes ízvilágra vágysz, akkor próbáld ki a zöldborsos sajtkrémet.

Zöldbors Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldbors Fotó:123rf.com

Ez az egyszerű, de különleges házi kence karakteres, enyhén csípős ízű, mégis harmonikusan krémes. Tökéletes pirítósra, bagettre, krékerre vagy akár grillezett zöldségek mellé.

Miért épp zöldbors?

Ez a fűszerbors éretlen állapotban szedett bogyó, amit ecetben vagy sós lében tartósítanak. Íze friss, enyhén citrusos és csípős, de sokkal lágyabb, mint a fekete borsé. Nem tolakodó, viszont mélységet és karaktert ad a sajtkrémnek.

Hozzávalók (kb. 2 adaghoz):

• 200 g natúr krémsajt (lehet mascarpone, ricotta vagy sajtkrém is)

• 1 evőkanál ecetes zöldbors (lecsöpögtetve, enyhén összetörve)

• 1 evőkanál vaj vagy tejföl (a krémességért)

• 1 gerezd fokhagyma (reszelve vagy aprítva – elhagyható, ha gyerekek is eszik)

• só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

• aprított petrezselyem vagy snidling (opcionális)

Elkészítés:

A krémsajtot keverd simára a vajjal vagy tejföllel. Add hozzá a zöldborsot – előtte kissé törd össze mozsárban vagy egy kanál hátával, hogy kiengedje aromáit. Keverd bele a fokhagymát, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ha szeretnéd, szórd meg aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel – ez nemcsak ízben, de látványban is feldobja. Hűtsd legalább fél órát, hogy összeérjenek az ízek, majd tálald friss kenyérrel, grissinivel vagy zöldségcsíkokkal.

Tálalási tipp

Pirított kovászos kenyérrel mennyei reggeli vagy vendégvárónak sós kekszekkel vagy házi ropival. Töltelékként is működik: próbáld ki töltött paprikába, paradicsomba vagy gombafejekbe kanalazva, majd megsütve. De teheted egy szelet sonka mellé, egy kis füstölt sajttal – máris kész az ínyenc hidegtál.

Extra variációk:

• Diós-zöldborsos verzió: aprított dióval még rusztikusabb

• Kéksajtos változat: egy kanál gorgonzola vagy rokfort izgalmasabbá teszi

• Chilis vonal: ha szereted a csípősebbet, egy csipet chilipehely is elfér benne

Ez a zöldborsos sajtkrém tökéletes példája annak, hogyan lehet kevés hozzávalóból is izgalmas, prémium ízvilágot teremteni. Főleg, ha vendégeket vársz, de akkor is, ha csak egy kis luxust csempésznél a mindennapokba.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...