2023.05.11. 17:25:00 7477 246

Zöldséges-sajtos receptek a finom tavaszi ételek jegyében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akarom mondani cukkinis-sajtos receptek, mert a zöldség elnevezés itt most pontosan cukkinit takar. A csillagtök szezon előtt érdemes kimaxolni a szuper egészséges cukkinit is, mint főételek alapanyagát!

Cukkini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukkini

Biztosan ti is voltatok már úgy, hogy elmentettetek egy-egy receptet, de aztán nem úgy készítettétek el, ahogy le volt írva: Hol egy alapanyagot hagytatok ki, hol egyet cseréltetek le, hol pedig módosítottatok az elkészítési módon. Ez történt nálam is, éppen ezért most két módosított receptet ismerhettek meg.

Zöldséges lasagne cukkiniből (szigorúan paradicsom mentesen)

Egy fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát vágjuk apróra, majd egy kevés olajon pirítsuk meg üvegesre. Eközben két darab cukkinit és szintén 2 db sárgarépát reszeljük le, majd pároljuk meg ezeket is a hagymás olívaolajon. A cukkinit érdemes jól kinyomkodni előtte. A zöldségeket a párolás befejezése előtt érdemes kicsit megsózni. Két evőkanál lisztet egy kevés vajon megpirítunk, majd 5 dl tejjel elkeverünk, hogy besamel mártást főzünk belőle. Sóval és borssal ízesítjük.
Egy tepsit kenjünk ki vékonyan vajjal, és egy rétegben borítsuk be az alját lasagne lapokat, tegyünk rá a cukkinis keverékből, amit öntsünk nyakon egy adag mártással, majd folytassuk a rétegezést úgy, hogy a felső réteg tésztalapból legyen.
A cukkinis lasagne tetejére reszeljük bőven a kedvenc sajtunkból. A záró réteg állhat többféle sajt tetszőleges arányú keverékéből is. Végezetül előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük az ételt.

Cukkinis-sajtos muffin

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsük elő a szilikonból készült muffin formákat is.
Reszeljünk le, majd sózzunk be két darab közepes méretű cukkinit, majd egy kis idő után nyomkodjuk ki belőle jó alaposan a felesleges nedvességet. Amennyiben félsz attól, hogy eláztatja a muffint, inkább párold meg egy kicsit a továbblépés előtt.
Keverjünk hozzá a reszelt cukkinihez 3 db felvert tojást a cukkinikhez, majd reszeljünk le úgy 10 dkg kemény sajtot és 2 evőkanál liszt társaságában keverjük hozzá a tojásos masszához. Ezután jöhet a fűszerezés ízlésünk szerint.
A muffin tésztájával - egy evőkanál segítségével - töltsük meg 3/4-ig a sütőformákat, végül kb. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Végezhetünk tűpróbát is, mielőtt kivesszük a sütőből. Melegen, de nem forrón tálalva lesz ez a sós muffin a legízletesebb.

Eredeti receptek forrása: Zöldséges cukkinis lasagne, cukkinis tojás muffin

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...