2022.09.01. 17:15:00 7555 288

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Szűz csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azon csillagjegy szülöttjei, akik ritkán tudnak a szívükre hallgatni, mert racionális gondolkodásmódjuk annyira domináns, az étkezés terén is igyekeznek a józan ész és az egészség szavára hallgatni. A Szűz csillagjegy nagyon rend- és tisztaságszerető, és ezt a konyhaművészet szerén ugyancsak érvényesíti.

Krémes lencsefőzelék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krémes lencsefőzelék

A nekik ajánlott főzelék éppen, hogy eltér a hagyományostól, de csupán azért, hogy még egészségesebb lehessen. Nem meglepő módon az édességek közül is inkább a könnyű, azaz a joghurtos és gyümölcsös sütemények kerülnek a desszertes villa ágaira.

Lencsefőzelék curryvel

Hozzávalók:

400 gr (konzerv) lencse
400 gr (konzerv) vörösbab
1 közepes vöröshagyma
3 db burgonya
2 gerezd fokhagyma
300 ml víz
Fél fej közepes karfiol
só és bors
1 tk. curry por
néhány csipet római kömény
néhány csipet koriander
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A lencsét és a bab felét leszűrjük és átmossuk, majd a kimért vízzel, a gerezdekre vágott hagymával, a durvára vágott burgonyával és fokhagymagerezdekkel együtt összeturmixoljuk. Ezután egy lábasban, közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. A főzési idő vége előtt kicsivel megízesíthetjük az ajánlott fűszerek közül sóval, borssal curryval és köménnyel, jól keverjük össze.

Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az apró rózsákra szedett karfiolt leöntjük az 1 ek. olívaolajból, a korianderből, meg némi sóból és borsból álló keverékkel, majd sütőpapírral bélelt tepsin kb. 15 percig sütjük.
A bab másik felét - ugyancsak lecsepegtetve –1 ek. olívaolajon pirítsunk meg egy serpenyőben. Sót, borsot és római köményt is adjunk hozzá.

A pirított babot és a sült karfiolt feltétként tálalhatjuk a lencsefőzelékhez.

Vaníliás krémVaníliás krém

Gyümölcsös-krémes piskóta

Hozzávalók a piskótához:

6 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg finomliszt
1 késhegynyi sütőpor

Válaszuk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. A fehérjébe keverés közben apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, majd szitáljuk bele adagolva a lisztet és a sütőport is. Az így kapott - és csomómentesre kevert - masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. A sütőpapírra ajánlott vékonyan vajat is kenni, majd azt leszórni zsemlemorzsával, hogy a piskóta alja kevésbé ragadjon le.

Hozzávalók a töltelékhez:

1,5 l tej
12 ek. cukor
3 cs. vaníliás pudingpor

30 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs (bogyós vagy felkockázott) Egy lábasba öntsünk bele a tejből körülbelül 1,3 litert, és melegítsük fel, mialatt a 3 pudingport összekeverjük a cukorral, majd a maradék tejjel simára keverjük. A gázon felmelegedett tejhez öntsük hozzá a csomómentesre kevert pudingos tejet, és kevergetés mellett sűrítsük be.

A közben kihűlt piskótát tegyük tálcára és a langyosra hűtött krém felét simítsuk rá. Erre szórjuk a gyümölcsöt, majd a maradék pudinggal fedjük be. (Ha a piskóta aljából ragadna a sütőpapírra, a sütemény tetejére szórhatunk ebből a morzsából.) A süteményt hűtőbe tesszük, hogy dermedjen kicsit a felszeletélése előtt.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...