2024.09.12. 13:47:30 4563 183

10+1 jele annak, hogy szükséged lehet pszichoterápiára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pszichoterápia egy olyan „lélekgyógyító” módszerekre támaszkodó folyamat, amelynek során egy képzett szakember segítséget nyújt az egyéneknek valamely mentális egészségügyi probléma enyhítésében. Amennyiben a terápia sikeres, úgy az egyén életének minden területén pozitív változásokat tapasztal, és visszatérhet egészséges, kiegyensúlyozott életmódjához.

Pszichológus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pszichológus

Sokan tévesen úgy vélekednek, hogy a terápiára járás a gyengeség jele, ez azonban nem így van. További félreértés az a gondolat, hogy csakis olyankor érdemes szakemberhez fordulni, ha valaki az életében éppen egy mélypontot ért el. Valójában olyan esetekben is segítségünkre lehet a terápia, ha például valami aggaszt bennünket, gondunk van az önbecsülésünkkel, a kapcsolatainkkal, netán múltbéli feldolgozatlan fájdalmak és problémák gyötörnek bennünket.

Mikor lehet szükségünk pszichoterápiára?

  1. Visszatérő és egyre erősödő érzelmi problémákkal kell szembenéznünk, amelyek jelenléte megnehezíti a mindennapi tevékenységeinket.

  2. Gyakran szorongunk.

  3. Hajlamosak vagyunk túlterhelni és túlvállalni magunkat, mindemellett pedig túlagyaljuk a dolgokat.

  4. Könnyen kijövünk a sodrunkból, nehezen tudjuk kezelni az indulatainkat, illetve szabályozni az érzelmeinket.

  5. Egy ideje a megszokottnál többet/kevesebbet alszunk és/vagy étkezünk.

  6. Nem szívesen találkozunk az emberekkel.

  7. A korábban szeretett tevékenységekben már nem leljük kedvünket.

  8. Valóságos pokoljárásként éljük meg a mindennapokat, ez pedig a magánéletre és a munkahelyünkre is vonatkozik.

  9. Úgy érezzük, hogy elakadtunk, nem látunk magunk előtt sem célokat, sem kiutakat.

  10. Önkárosító gondolataink vannak.

+1. Intenzív lehangoltságok és tehetetlenséget tapasztalunk.

A személyre szabott terápiák hatására sikerrel feltárhatók a problémák (forrásai), a megfelelő módszerekkel pedig beazonosíthatók azok a megküzdési mechanizmusok, amelyekre a leginkább szükségünk lehet. Eleve már „csak” az őszinte és nyitott beszélgetésért, az ítélkezésmentes légkörért, a lehetőségért, hogy többet megtudhatunk saját magunkról, arra ösztönözhet bennünket, hogy tegyünk egy próbát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...