2021.02.26. 17:24:23 10576 298

2 nagyszerű szakácskönyv - ami nem csak porosodik majd a polcon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szakácskönyvekkel könnyű mellé nyúlni, főként, ha ajándékba adjuk. De sokszor még magunknak is betárazunk olyan példányokat, amiket az első kipróbált recept után többé nem is veszünk le a polcról. Vannak azonban olyanok is, amik közül bátran válogathatunk, nem lesznek haszontalanok.

Főzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés

Mivel az interneten nagyjából minden elérhető, azt gondolhatnánk, hogy a szakácskönyveknek leáldozott. De ez messze nincs így, bár meg kell hagyni, a hagyományos, klasszikus ételekhez talán már tényleg nem érdemes egynél több nyomtatott szakirodalmat tartani otthon. Vannak azonban olyan szakácskönyvek, amikbe érdemes befektetni. Hogy miért? Az bizony példányonként eltér – éppen ezért olyan testreszabott. Mutatunk kettőt, amivel nehéz mellényúlni:

Steiner Kristóf - Nimrod Dagan: Határtalan házikonyha

Nem csak szakácskönyv, de kicsit mesés és oktató is – a Föld tiszteletére és egy tudatosabb életre is remek tippeket ad, és a receptek is ebben a szellemben készültek. Minden gyakorló háziasszonynak (vagy főző kedvű úriembernek) a legnagyobb segítség, hogy a maradékok felhasználását is beleszámítja a szakácskönyv írója az alkotásaiba. Bár a receptek messzire mutatnak a hazai konyha remekeitől, elegendő 1-2 különleges alapanyagot beszereznünk a hagyományosak mellett, melyek vissza-vissza köszönnek a könyv során. Az összetevők helyettesítésére is ötleteket kapunk, a könyv nyelvezete pedig laza, kedves, játékos, barátságos. Nem erőltetett, olyan, mintha egy barátunk írná Messengeren, hogy mit és hogy készítsünk. Szakmai allűröktől mentesen.

Szabó Magda: Egy meszely az fél icce - Szabó Magda ízei

Az ükanyánk recept jegyzeteit idéző könyv, pompás múltidéző hangulata nem csak a papíron, de az ételekben is megmutatkozik. A receptkönyvet olvasgatva teljesen átadhatjuk magunkat a főzésnek, felidézve nagyi konyhájának illatát, ízeit. A korhű mértékegységek ne zavarjanak meg: a hátsó oldalakon magyarázó táblázat segít eligazodni a mértékegységek átváltásának rejtelmeiben és az addig ismeretlen szavak jelentésének erdejében.

Egy-két összeállítás szokatlan, néhány alapanyag kevésbé népszerű manapság – ám az ételek ízletesek, és bár magyar konyha, mégis különleges ebédek, vacsorák készülhetnek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...