2022.07.28. 12:05:00 9128 286

7 étel, amit jobb áztatás után fogyasztani
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Főzés előtt gyakran áztatjuk be a szárított hüvelyeseket, hogy ezzel is gyorsítsuk a főzési idejüket, de ilyenkor nem csupán az történik, hogy némileg puhább lesz az adott hüvelyes! Az éjszakai áztatás során a fitátok és az oxalátok is távoznak az ételből.

Mangó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mangó

Az úgynevezett “anti-tápanyagok” kiáztatása nem az egyedüli jótékony eredménye az áztatásnak: Egyes növények magjainak és terméseinek fogyasztás előtti vízbe áztatása tápanyagnövelő hatással van, ugyanis a nedvesség hatására elindul a csírázás folyamata.

Ételek, amiket érdemes áztatás után fogyasztani:

Dió

A csonthéjas termés rendkívül fontos Omega-3 forrásunk, emellett szívünk barátja is. Az áztatott dió glikémiás indexe alacsonyabb lesz, mint simán fogyasztva, valamint segít a vércukorszint szabályozásában, ezért cukorbetegek inkább így fogyasszák.

Görögszénamag

A görögszénamag természetes megoldást nyújt a székrekedésre, és a vércukorszint szabályozása miatt a cukorbetegek számára is ajánlott fogyasztani. Főleg áztatott formában! Az emésztésünk egészségének magas rosttartalma miatt előnyös.

Lenmag

Az áztatott kis magocskák élelmi rostban gazdagok, és képesek helyrehozni a koleszterinszint egyensúlyát. Emésztőrendszerünkre szintén pozitív hatással vannak, fogyasztásuk inkább reggel ajánlott.

Mák

A mák áztatás során még hatékonyabb lehet a súlykontroll terén. A fogyni vágyók titkos barátja ugyanis csökkenti a szervezetben lerakódott zsír mennyiségét, mivel a tiamin mellett még remek forrása a pantoténsavnak és a folsavnak is.

Mandula

Áztassuk be egy éjszakára a mandulát, ha azt szeretnénk, hogy táplálóbbá váljon. Ezáltal egészségre gyakorolt pozitív hatásai felerősödnek, pl. memória javítása, magas vérnyomás és koleszterin csökkentése.

Mangó

A gyümölcs vízben történő áztatásával tápanyagban gazdagabbá válik és a fitinsav is kimosódik belőle. Ezen kívül még emészthetőbb is lesz.

Mazsola

Habár a mazsolát sokszor áztatott formában használjuk fel, most cseréljük ki a rumot sima vízre! Hiába tartozik a cukordús aszalványok közé, rendkívül magas az antioxidáns tartalma, ezért mértékkel fogyasztva mégiscsak hasznos a ragyogó bőr eléréséhez. A nők számára kimondottan ajánlott nassolni való a magas vastartalma miatt.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.

Uzsonnára ajánljuk: lencsekrémes szendvics friss zöldségekkel

Az uzsonna az a napszak, amit hajlamosak vagyunk elhanyagolni – pedig egy jól megválasztott délutáni étkezés segíthet fenntartani az energiaszintet, elkerülni a túlevést vacsoránál, és hozzájárul a kiegyensúlyozott étrendhez. A következő recept egy tápláló, növényi fehérjében gazdag, mégis könnyen emészthető opció, amit gyorsan elkészíthetsz és szállítani is könnyű.