2022.11.04. 12:18:39 7046 277

8 dolog, amivel feldobhatod a napod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olyan apró szokásokat hoztunk nektek, melyekkel azonnal jobb kedvre deríthetitek magatokat. Egy igazán kényeztető napon akár mindet kipróbálhatjátok, hétköznapokon pedig válasszatok ki párat, ami még belefér a napba.

Őszi hangulat, pite - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi hangulat, pite

1. Varázsold otthonosabbá a lakásod!

Egy-egy új textília, díszpárna, szőnyeg, falikép vagy növény beszerzésével a lakásból otthon lesz! Próbáld ki, és válassz hozzád és a ház stílusához illő kiegészítőket.

2. Tanulj valami újat!

Nem kell nagy dologra gondolni, egy új hobbi is megteszi. A makramé például egészen egyszerű, és gyorsan elkészíthetsz egy új virágtartót vagy fali díszt, amitől még az otthonod is szebb lesz. Próbálj ki egy új receptet, például egy új süteményt. Az új tudás sikerélményt ad, amitől sokkal jobban fogod magad érezni.

3. Igyál sok vizet a nap folyamán!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a hidratáltság, a folyadékbevitel, és a legjobb, amit ihatsz az a víz. Akár a fejfájást is megelőzheted, és a koncentráción is javít, ha eleget iszol.

4. Készíts meleg vacsorát!

Egy kényeztető krémleves, egy gyors és könnyű tésztaétel, laktató egytál vagy most csak egy gombás melegszendvics? Bármelyiket is választjátok, egészen biztos, hogy csak hozzátesz az este hangulatához, a nap lezárásához, a közös étkezés pedig összekovácsolja a családot.

5. Beszélgess egy jó baráttal!

Azonnal jobb kedvre fogsz derülni, ha felhívod egy jó barátodat, akivel már rég beszéltél. Néha hajlamosak vagyunk belefeledkezni a munkába, a mókuskerékben ragadunk, és elfelejtjük ápolni a kapcsolatainkat, pedig ez rendkívül fontos a pszichés jóléthez.

6. Bugyoláld be magad egy puha plédbe és olvass!

Nem tudok jobb őszi-téli bekuckózós programot elképzelni, mint az olvasás. Na jó, a párunkkal összebújva akár filmnézés is jöhet, de ha éppen egyedül vagy, akkor ennél több, jobb, kellemesebb nem lehet. Ha jól jönne néhány könyvötlet is, kattints ide, ide vagy ide.

7. Végy egy illatos, meleg fürdőt!

Hangolódjunk egyre jobban az estére, a pihenésre. Számodra milyen a nap ideális lezárása egy hidegebb napon? A testnek és a léleknek is jót tesz, ha kényeztető fürdőt veszel, közben szólhat a zene, és használhatsz illóolajokat is, hogy minél jobban ellazulj.

8. Aludj eleget!

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontosabb, mint gondolnád. Egy jó nap, jó alvással kezdődik... Ha az éjszakád nem volt túl pihentető, annak a következő napod lesz a lenyomata. Figyelj oda arra, hogy eleget aludj, és ezzel megelőzd az egészségügyi valamint mentális következményeket.

Még több ilyen ötletre vágysz? Olvasd el ezt a cikkünket is: 6 apróság, amit mindennap megtehetsz a jobb közérzetért>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?