2024.01.14. 12:30:15 6215 259

A helyes fogmosás 4+1 szabálya – Te jól csinálod?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt gondolhatnánk, a fogmosás annyira hétköznapi, mindennapi dolog, hogy egyszerűen lehetetlen rosszul csinálni. Hiszen mi lehet ebben olyan bonyolult? Fogkrém a fogkefére, fogkefe a szánkba, néhány mozdulat, és már csak úgy csillognak azok a fogacskák! Hát, pedig a helyzet nem ilyen egyszerű.

Fogmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogmosás

Mert megvannak a trükkök, illetve a tuti tippek, amiknek a segítségével maximálisan tiszták lehetnek a fogaink, és a szánk minden egyes szeglete!

Öblítés, de mikor?

Ugye, egy alapos öblítéssel Te is ki szoktad mosni a szádat a fogmosási rituálé végén? Pedig nem biztos, hogy helyesen teszed! A szánkban maradt fogkrém védőréteget képez a szájüregünkben, megakadályozva ezzel a baktériumok további elszaporodását. Ám fogmosás előtt nem maradhat el a száj alapos kiöblítése, hiszen ezzel „kihajtjuk” a morzsákat, egyéb ételmaradékokat is a szánkból, amik nem jó, ha feltétlenül a szánkban maradnak fogmosás alatt.

Ne várj vele a reggeli utánig!

A nap első fogmosása legyen a nap első tevékenységei között! Ezzel megakadályozhatod azt, hogy az éjszaka folyamán a szánkban „összesereglett” bacik és társaik az első korty vízzel a gyomrunkban landoljanak!

Nem mindegy a technika!

Húzom erre, húzom arra és már kész is, ugye? Nagyjából mindenki ezt a „trendet” követi, ha fogmosásról van szó! Sőt, a biztonság kedvéért még jó erősen rá is nyomja, hogy biztosan megtisztuljanak azok a fogak. Nos, utóbbi nem kifejezetten helyes megoldás, hiszen ezzel csak a legfelső réteget veszélyezteted! Elsőként a felső, vagyis a rágófelületet érdemes tisztítani, aztán jöhet a fogak külső, majd a belső része. Elektromos fogkefe esetén érdemes a kímélőbb „programot” kiválasztania és azzal tisztítani a fogainkat.

Csakis fogmosás előtt!

Te is előszeretettel használod a fogselymedet… fogmosás után? Akkor jeleznénk, hogy a szakemberek szerint inkább fordítva kellene alkalmazni, vagyis először a fogselymet használd, aztán jöhet a fogmosás.

Ne feledkezz meg róla sem!

Róla, vagyis a nyelvedről. Végszükség esetén a fogkefével is átdörgölheted, de jobb, ha beszerzel egy kifejezetten nyelvtisztításra alkalmas eszközt. Ezen a kis szerven is megbújhatnak bacik, egyéb kórokozók, amiket jobb letakarítani, hogy ne okozzanak további galibát.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...