2019.10.14. 10:40:40 10110 321

A narancssárga csodaszer! – Ezekért mind érdemes szeretni a sütőtököt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Családunk legifjabb tagjának köszönhetjük, hogy megismertük a sütőtököt. Kisfiunk hozzátáplálása óta rendszeres vendég nálunk ez a finomság ősz elejétől egészen a tél végéig. Először csak azért ettük, mert finom, pedig nem csak ez az érv szól a fogyasztása mellett.

Finom sütőtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom sütőtök

Rendkívül sokoldalú zöldségről van szó a sütőtök esetében, úgyhogy érdemes beszerezni belőle és folyamatosan tölteni a készleteket.

Sütőtök az egészségedért (és a tele pocakért)

Felsorolni is nehéz, mennyi vitaminban és ásványi anyagban bővelkedik ez az őszi finomság! Itt van mindjárt a tökéletes látásért felelős A-vitamin. A rák ellen is felveszi a harcot, köszönhetően magas antioxidáns tartalmának. A benne lévő rostok nem csak a tele, hanem a lapos hasért is felelősek lehetnek, hiszen alacsony kalóriatartalmának és magas rosttartalmának köszönhetően remekül beilleszthető a diétába is. És ha már őszi, téli hónapok, akkor bizony a folyamatos nátha is kísérőnk lehet, persze, csak ha nem erősítjük immunrendszerünket. A C-vitamin pótlására például az egyik legjobb választás a sütőtök!

És hogy mi minden készülhet sütőtökből?

  • Mondjuk egy finom leves!

  • Remek és gyors főétel vagy egy szuper köret!

  • Naná, hogy egy szuper desszert is összedobható egy kis sütőtökkel!

Sütőtök a jó formáért

Edzés után fontos, hogy minél előbb pótoljuk az elveszített energiát. Valószínűleg az egyszerű „fogyaszthatósága”, szállíthatósága miatt sokaknak a banánra esik a választása. Ám – hogy elektrolitháztartásunk gyorsan a helyére billenjen – káliumtartalma miatt érdemesebb inkább egy sütőtökből készült nyers turmixot elkortyolni egy fárasztó edzés után.

Sütőtök a szépségedért

A benne lévő antioxidánsok a szép bőrért is felelősek. A béta-karotin, amiben igencsak bővelkedik ez a narancssárga csoda, semlegesíti a bőr öregedéséért is felelős szabadgyököket. Ha nem ennéd, hanem mondjuk, az arcodra kennéd a sütőtököt, nálunk tuti bőrradír receptet is találsz. Még több sütőtökös „szépségkencéért” pedig kattints ide!

Sütőtök dekorációként

Ha sütőtök, és október, akkor naná, hogy töklámpás! Ne hagyd ki idén sem a farigcsálást, készíts valami igazán mókásat, vagy valami teljesen hagyományosat!

És ha nem csak a húsát fogyasztanád

Azt tudtad, hogy a pirított tökmag az egyik természetesen előforduló koleszterincsökkentő? Rendszeres fogyasztásával visszaszorul a vérben az LDL koleszterin (vagyis a rossz koleszterin) szintje. Ezzel a különböző szívproblémák, érelmeszesedési gondok előzhetőek meg. Emellett a hangulatodat is javítja, ezt pedig a benne található triptofán vegyületnek köszönhető, melynek nyugtató hatása lehet idegrendszerünkre. A tökmagolaj pedig igazi kincs, hiszen nem csak salátánknak ad finom ízt, hanem egészségünkre is igen pozitív hatással lehet!

Forrás: bien.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.