2022.09.14. 17:20:00 8492 289

A pihentető alvás nem álom többé! Félre a rossz szokásokkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kialvatlanság, de csak akár a nem megfelelő minőségű alvás is fáradtsághoz vezethet. A karikás szemeken kívül pedig láthatatlan nyomai is lehetnek az álmatlanul töltött éjszakai óráknak, pl. az immunrendszer gyengülése. A pihentető alvás azonban többségünknek apró életmódbeli változtatások árán elérhető!

Alvás problémák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás problémák

A zűrös világ még zűrösebb napirendet próbál ránk kényszeríteni, ám ez teljesen kimeríthet bennünket. Az alábbi rossz alvási szokásokat azonban nem lehetetlen orvosolni.

1. Étkezés lefekvés előtt

A késő esti vacsorázás elalvás előtt veszélyeztetheti egészségügyi állapotunkat, mivel amellett, hogy zavarttá teszi az alvást, még étkezési rendellenességet is okozhat a kalóriák felesleges felhalmozása.
Lefekvés előtt lehetőleg 3 órán belül már ne vacsorázz! Az éjszakai nassolási vágy elkerülésének érdekében érdemes tápláló ételeket tartalmazó, kiegyensúlyozott étrendet követni. Ennek része az is, hogy a koffeintartalmú italokat is mellőzzük a késő délutáni órák után.

2. Képernyőidő lefekvés előtt

A fényforrásnak kitett személy szervezetében a melatonin, avagy az alvást elősegítő hormon kiválasztása gátlódik, tehát a kék fény összezavarja az alvást. Az alvásszakértők szerint nem csak a tévézést és a mobiltelefon képernyőjét kellene távol tartanunk magunkat elalvás előtt, de a telefonunk ébresztőhangjára sem túlságosan kifizetődő ébredni.
A hálószobát tehát jobb egy olyan oázissá alakítani, ami minden zavaró tényezőtől mentes.

3. Testi megerőltetés lefekvés előtt

A túlságosan intenzív edzés megemelheti a testhőmérsékletet, amitől nem fogunk tudni rendesen aludni. Az esti, kellemesen lefárasztó edzések, amennyiben marad egy kevés idő a lefekvésig, még segítik is az elalvást és a pihentető álmokat.

4. Hosszú délutáni alvás szunyókálás helyett

Míg a rövid, max. 30 percnyi szunyókálás a szervezetünk hasznára válhat, ha túl hosszúra nyúlik, a visszájára sülhet el és egészségtelen alvási ciklust eredményezhet. A felborult napirend miatt pedig az éjszakai alvás minősége láthatja kárát.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.