A zab, a tökéletes reggeli alapanyag – Sütve is isteni!
A zab igazi szuperélelmiszer, ami nemcsak egészséges, hanem finom és sokoldalú is. Egy tál meleg zabkása hideg reggeleken igazi ölelés a gyomornak, míg a ropogós müzliszeletek vagy granolák energiával töltenek fel a nap kezdetén. Neked melyik kedvenced?

Magas rosttartalmának köszönhetően hosszú időre eltelít, így elkerülheted a délelőtti nassolás utáni sóvárgást. Emellett tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek jót tesznek az emésztésnek és a szív egészségének.
A zab azonban nemcsak főzve finom! Sütve is fantasztikus dolgokat lehet belőle készíteni: ropogós kekszek, puha muffinok vagy akár omlós sütemények alapja is lehet. Az enyhén diós ízvilága minden édességet feldob, ráadásul egészségesebb alternatíva is a hagyományos lisztek helyett. Ha te is kipróbálnád, most mutatunk egy isteni receptet, ami tökéletes napindító lesz a fáradt reggeleken!
Hozzávalók:
7,5 dkg apró szemű zabpehely
40 dkg sovány túró
2 tojás (M méret)
11 dkg granola
1,5 dkg kakaópor
3 dkg aszalt datolya (mag nélkül)
2 evőkanál mogyoróvaj
20 dkg fagyasztott bogyós gyümölcskeverék
olaj a forma kikenéséhez
só
Így készül:
A tojások szétválasztása után a kakaóport, a datolyát, a zabpelyhet és a tojások sárgáját botmixerrel pürésítsd. Keverd bele a túrót. Adj hozzá 10 dkg-ot a granolából. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Keverd össze az egészet, majd mehet bele a gyümölcs. Tedd a masszát 4 hőálló tálba, amit zsiradékkal kenj ki, majd mehet is a 180 °C-ra előmelegített sütőbe, ahol körülbelül 25 perc alatt süsd készre. Gyümölccsel, granolával megszórva, mogyoróvajjal a tetején tálald.
Forrás: brigitte.de