2022.12.18. 08:42:54 6570 222

Ajándéknak sem utolsó! – Készíts füge chutney-t!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszem, gyermekkoromban milyen nagy dolognak számított egy kis csomag aszalt füge. Nem ettük „csakúgy”, akármikor ám! Ebéd utáni gyors desszertként, vagy uzsonna gyanánt kaptunk 1-1 darabot. Manapság már nem olyan nagy szám, pláne, hogy akár fügebokrot is nevelgethetünk a kertünkben, ha úgy tartja kedvünk.

Füge - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Füge

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem a „nyers” füge is levett a lábamról, de az aszalttal sem bírok betelni. Utóbbiból ízletes chutney is készíthető, amely akár karácsonyi ajándékként is simán továbbadható.

Ajándék szeretteidnek vagy magadnak!

Ezeket szerezd be az édes „krémhez”:

  • fél kg aszalt füge

  • 2 dkg barna cukor

  • 2,5 dkg fenyőmag

  • 1 db szárított chilipaprika

  • 5 dkg fekete ribizli lekvár

  • 1,5 dl vörösbor

  • 5 evőkanál balzsamecet

  • 1,5 dl frissen facsart narancslé

A fenyőmagot pirítsuk meg egy serpenyőben, szigorúan zsiradék nélkül. A chilipaprikát szeljük vékony karikákra. A fügét kockázzuk fel. A cukrot egy edényben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a bort, narancslevet és forraljuk az egészet 5 percig. Tegyük bele a fügét, a lekvárt és a chilit és főzzük addig, míg a folyadék el nem párolog és az egész egy massza nem lesz. Most turmixoljuk össze, majd újra forraljuk fel. Közben adjuk hozzá a balzsamecetet és ízesítsd a fenyőmaggal. Még melegen tedd a krémet csavaros tetejű üvegekbe, és csavard is rá az üvegek tetejét. Hagyd, hogy kihűljön, majd mehet száraz, hűvös helyre. Körülbelül 4 hétig tartható el így, felbontás nélkül.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...