2023.09.03. 17:41:00 8581 280

Amikor megszakad a szív… - Így érez együtt a tested az összetört szíveddel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szerelmi bánatot sajnos senkinek sem kell bemutatnunk. Szinte mindenki ismeri, amikor úgy érezzük, a szívünk megszakadt, darabokra tört, és már soha többet nem leszünk képesek szeretni. Szerencsére, a sebek előbb vagy utóbb begyógyulnak és képesek leszünk újra gyengéd érzelmeket táplálni valaki iránt, de ez sajnos nem megy egyik napról a másikra.

Szerelmi bánat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelmi bánat

Bizonyos esetekben egy szerelmi kudarc hatására súlyosabb testi- és lelki tüneteket is produkálhatunk. Ha szerencsénk van, akkor viszont „csak” a következő tüneteket hozzuk a csalódás után. Érdekes megfigyelni, hogy testünk és lelkünk milyen harmóniában mozog, él egymás mellett. A testünket becsapni nem tudjuk: a fájdalom, bánat, csalódottság, előbb vagy utóbb látható lesz rajtunk.

Ha egy falat sem megy le a torkodon

Egész nap eszedbe sem jut enni, hiszen nem is vagy egyáltalán éhes? Talán az étvágytalanság a szerelmi bánat egyik leggyakoribb testi tünete. Csak semmi pánik, ahogy a bánat múlik, az étvágy is visszatér – csupán néhány kiló mínusz bánja.

Ha pedig fáj

Nem, nem csak a szíved fájhat, ha bánatos vagy. Sajnos, a gyomrod sem érzi majd magát a legkomfortosabban, ha a szíved összetört. A gyomor-bélrendszer tengelyre erősen kihat az éppen aktuális lelkiállapotunk, úgyhogy ne lepődj meg, ha némi fájdalmat tapasztalsz szerelmi bánat idején.

A bőr a lélek tükre…?

Bizonyos szempontból igen, hiszen ha szerelmi bánatunk van, az előbb vagy utóbb, de inkább előbb, a bőrünkön is meglátszik majd, pattanások, egyéb bőrhibák formájában.

Itt is fáj, meg ott is

Ha teljesen indokolatlanul érzed úgy, hogy ízületeid, izmaid fájnak, valószínűleg szíved fájdalma sugárzódik ki ezekre e részekre. Nyugalom, előbb vagy utóbb el fog múlni a nagy-nagy bánat!

Úgy érzed, az immunrendszer mintha gyengébb lenne?

Akkor bizony jól érzed, mert szerelmi bánat alatt nem ritka, hogy szervezetünk védekezőképessége is megrottyan egy kicsit. Vagyis, ne lepődj meg, ha ilyenkor hamarabb vagy többször leszel beteg! Ennek oka, hogy a test - a tartós stressz hatására - kortizoltermelése nem lobog éppen a maximumon.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...