2025.02.19. 17:53:08 4959 163

Andiamo! – Irány a konyha, süss velünk focacciát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az olasz ízekből sohasem elég, ezért készítsünk el együtt a taljánok egyik legnagyobb klasszikus ételéből, a focacciából egy jó adagot. És legyen most ez egy picit extra: ne a koktélparadicsomos, bazsalikomos változat kerüljön az asztalra. Ezúttal bolondítsuk meg egy kis spenóttal és ricottával! Ki jön velünk a konyhába? Kötényeket fel!

Focaccia Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Focaccia Fotó:123rf.com

Spenótos ricottás focaccia

Hozzávalók (4-6 adag):

  • 250 g 00 jelű pizzalisztből készített focaccia

  • 75 g spenót

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 100 g ricotta

  • 50 g reszelt sajt

  • Ízlés szerint só, bors

  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A focaccia tésztájának receptje:

  • 250 g 00 jelű pizzaliszt

  • 3 g instant élesztő

  • 1 teáskanál só

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • 1,5-2 dl víz

  • 1 ág rozmaring

  • 5 szem zöld olajbogyó

A lisztet mérjük egy mély tálba. Egyik oldalára szórjuk az élesztőt, másik oldalára a sót. A liszttel keverjük össze a sót és az élesztőt külön-külön, majd vegyítsük a tál teljes tartalmát. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, és öntsünk bele 1 evőkanál olívaolajat, és kb 1 dl vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, ha szükséges még adjunk hozzá vizet. Kissé lágy, ragacsos tésztát kell kapnunk. Gyúródeszkán lisztezett felületen 5-10 percig dagasszuk, hogy rugalmas, puha legyen.

1 evőkanál olajjal kenjünk ki egy tiszta tálat, helyezzük bele a kidagasztott tésztát, és a tetejét is kenjük meg kis olajjal. Letakarva meleg helyen 1 órát kelesszük. Ez idő alatt készítsük el a krémet.

Olívaolajjal kenjük ki a sütőformát (pite sütő) és a kelesztő tálból borítsuk bele a megkelt tésztát. Kezünkkel nyomkodva igazítsuk el a formában, kifejezetten jó, ha ujjaink nyomán kis mélyedések maradnak. 1 evőkanál olajjal csorgassuk meg, kenjük el rajta, majd szórjunk rá durvára vágott rozmaringot és zöld (mag nélküli) olajbogyót.

A krémhez:

A spenótot vágjuk durvára és kevés olajon piruló fokhagymával süssük össze, amíg meg nem puhul. Keverjük a ricottához a sóval, borssal, reszelt sajttal együtt. A tészta mélyedéseibe helyezzünk fél-fél kiskanálnyi krémet, a kilátszó részeket kenjük meg a felvert tojással. 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt süssük meg. Hagyjuk rácson kihűlni. Jó étvágyat!

A recept forrása: cookpad.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában