2023.12.18. 12:30:35 6165 234

Az imádnivaló marcipán – Tudtad, hogy házilag is elkészítheted?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, ha van olyan ember/személyiségtípus, hogy abszolút marcipánimádó, szerény személyem az ő táborukat erősíti. Sem tortán, sem más süteményen, sem csomagolt változatban nincs az a mennyiség, ami kifogna rajtam.

Házi marcipán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi marcipán

Persze, az egészségre, vagyis a kilókra, illetve a pénztárcára gyakorolt nem éppen pozitív hatása miatt azért az ember lánya megtanulja a mértéket. Sajnos, arra nincs ráhatásunk, hogy a marcipán és a mérleg milyen viszonyban vannak egymással. Ám a házilag elkészített variációja valamivel pénztárcabarátabb, mint a boltban vett verzió.

Marcipánrajongók figyelem! Így készül a házi finomság!

Egy körülbelül 20 dekagrammos adaghoz szerezd be a következőket:

  • 15 dkg porcukor

  • 1 evőkanál rózsavíz

  • 20 dkg mandula

A mandulát tedd forró vízbe pár percre, majd mehet is a hideg víz alá. Ezzel a módszerrel könnyen le tudod hántani a mandula héját. Ez azért fontos, mert a házi marcipánhoz héj nélküli mandulára van szükség. A vízfürdő után mehet egy mély edénybe a mandula, ahol is enyhén olajos pépet készíts a magvakból. Add hozzá a porcukrot és a rózsavizet, keverd össze majd deszkán kezdd el egynemű masszává gyúrni az összetevőket. Ha összeállt, készíts belőle egy rudat és használd a házi marcipánodat kedved szerint!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...