2024.10.18. 17:36:05 1047 42

Babával az élet – De mi lesz a szerelmetekkel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy baba érkezik egy pár életébe, az mindent megváltoztat. Az újdonsült szülők számára az élet hirtelen a pici körül forog, és a mindennapok dinamikája teljesen átalakul. A korábbi kettős helyét felváltja a hármas egység, ahol az alvás, a pihenés, és a közös idő mind ritka kincs lesz.

Család babával Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család babával Fotó: 123rf.hu

A szerelem és a párkapcsolat új dimenziókat nyer, de sok pár számára kihívást jelent, hogy megőrizzék korábbi énjüket és kapcsolatukat a szülői szerep mellett. Azonban, ha visznek némi tudatosságot abba, hogy kellő figyelmet tudjanak fordítani egymásra, idővel újra megtalálhatják az egyensúlyt, és újra felfedezhetik magukat mint férfi és nő, nem csak mint anya és apa.

Fogadd meg a következő tanácsokat, hogy ne csak, mint szülők, hanem mint pár is élhessétek a mindennapokat!

Legyen egyenlő!

Fontos, hogy megegyezzetek abban, hogy a baba körüli teendőket a lehetőségekhez képest egyenlően végzitek majd. Nyilván az anyukára egy ideig több teher hárul, de amikor már nagyobb a gyerkőc, az etetés, séta apaprogram is lehet. Igen, és néha kelhet apa is a gyerkőchöz éjszakánként.

Legyen türelmetek!

Ez talán az egyik legfontosabb, hogy megértéssel, türelemmel forduljunk a másik felé. És legyünk őszinték, ezekből is van a legkevesebb ebben az időszakban. Ide is érdemes némi tudatosságot hozni, és a 3-ig számolás technikáját alkalmazni.:)

A „miidő” legalább annyira fontos lesz, mint az „énidő”

Tudjuk, hogy nehéz, de ha van a közelben lelkes nagyszülő, nagynéni, nagybácsi, barátnő, akkor tud néha vigyázni a gyerekre, gyerekekre, szökjetek meg valahova kettesben! Egy mozi, egy színházi előadás, vagy csak egy hosszú séta, de fontos, hogy legyetek néha-néha kettesben!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tápláló reggelik a nagy rohanásban – két bomba jó recepttel

Ugye neked is sokszor gondot okoz, hogy a reggeli kapkodásban valami olyat egyél, ami energiát ad, gyors és finom, valamint változatos is? Hidd el, sokan vagyunk ezzel így! Nem olyan egyszerű egy ilyen étkezést mindig összehozni, ráadásul egy jó reggelinél nem árt, ha megtalálható benne mindaz, ami megadja a kezdő löketet: a vitalizáló vitaminok, fehérjék és rostok. Egy tál joghurtos, müzlis, magvas, gyümölcsös vagy éppen asztalt gyümölcsös kombóval például okos dolog elkezdeni a napot, mert benne van minden, amire szükséged lehet a „kilövéshez”. Lehet, hogy így aznap még a Wonder Woman jelmezedet is a szekrényben hagyhatod!

Így befolyásolhatják hajkoronánk szépségét hormonjaink

A nők egyik legnagyobb rémálma, hogy az idő előrehaladtával, vagy valamilyen egészségügyi változás miatt veszítenek csillogó hajkoronájukból, és frizurájuk ritkulásnak indul. A hormonrendszer normális szintjének ingadozása több fronton is befolyásolhatja testük működését, és az egyik leglátványosabb terület, ahol ezek a hatások megnyilvánulnak, a haj. Ugyanis sajnos rendkívül érzékenyen reagál ezekre a változásokra, legyen szó pubertásról, terhességről, menopauzáról vagy az egyensúly más okból való felborulásáról.

Használd fel a szikkadt kenyeret! – Legyen belőle tonhalsaláta!

Csak azért, mert beköszöntött a hűvösebb idő, az még nem azt jelenti, hogy hanyagolnunk kellene a salátákat! Jöhet bátran most is, lehet belőle ebéd, vacsora, fogyaszthatjuk hús mellé, vagy éppen „magában”, ha kellően tartalmas.