Banán-misu: tiramisu, újragondolva
Ha igazán adni akarsz az érzésnek, a lenti desszertet ki ne hagyd! Nem kifejezetten diétás, ellenben csupa csoki, csuda édes és ellenállhatatlan! Igazi ősz végi, téli, bekuckózós, összebújós finomság, aminek alapját a banán és az isteni nutella adja!
Banánmisu recept
A banános-nutellás tiramisu (vagyis becsületes nevén banánmisu) hozzávalói:
-4 dl tej
-30 dkg nutella
-4 db tojás
-2 db nagyobb méretű banán
-50 dkg mascarpone
-40 db babapiskóta
-3 evőkanál porcukor
-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-3 evőkanál cukor
A tojásokat válasszuk külön, a fehérjét verjük kemény habbá 1 kanál porcukorral, a sárgáját szintén verjük fel 1 kanál cukorral. Utóbbit keverjük össze a mascarpone-val, majd mehet hozzá a fehérje. Most jöhet a rétegezés! De előtte még a langyos tejbe forgassuk át a babapiskótákat! Szóval, a kikészített jénai aljára mehet a mascarpone-s krém, majd erre egy réteg piskóta, majd erre a nutella, aztán a vékony karikákra vágott banán. Ebben a sorrendben folytassuk a rétegezést, amíg az összetevők el nem fogynak. Fontos, hogy a tetejére mascarpone kerüljön, amit meghinthetünk kakaóporral. Hogy az ízek összeérjenek, egy éjszakát, de legalább pár órát pihentessük hűtőben!
Forrás: nosalty.hu