2023.04.27. 17:15:00 7967 288

Bee’s Knees: Mézes receptek a közelgő méh-világnap alkalmából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy április 30-án tartják a méhek világnapját? Ezeknek a csodálatos rovaroknak rengeteget köszönhetünk! A növények beporzása révén csodaszép környezetben élhetünk, és finom terméseket ehetünk! A csordogáló, folyékony aranyról nem is beszélve!

Mézes koktél - Bees Knees - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mézes koktél - Bees Knees

A méhek világnapját mi mással is ünnepelhetnénk, mint egy kis mézzel? Ezzel Micimackó is biztosan egyetértene velünk, de hogy ne gyerekeskedjük el a dolgot, valami igazán ütőssel is készülhetünk! Rögtön két, igazából egymás ihlette receptet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amelyeknek már az elnevezése is igazán stílszerű! A bee’s knees kifejezéssel angol nyelvterületen olyan dolgot illetnek, ami nagyon kiváló!
Lássuk, mi mindent kell felírni a hétvégi bevásárlólistánkra?

Bee’s Knees, ha isszák: Keverj koktélt mézből!

Hozzávalók egy pohárhoz:

60 ml gin
25 ml frissen facsart citromlé
30 ml méz szirup
jégkása

Elkészítése:

Először keverjük ki a méz szirupot, ami nagyon egyszerű feladat lesz, ugyanis megegyező mennyiségű mézet és vizet kell elegyíteni egymással. Ha ezzel megvagyunk, öntsünk minden hozzávalót egy shakerbe és alaposan rázzuk össze annak tartalmát.
A koktélt már csak le kell szűrnünk egy szép pohárba, aminek szélére díszítésként citromkarikák is rakhatunk.

Bee’s Knees, ha eszik: Süss mézet és citromot a sütibe!

Hozzávalók:

250 gr liszt
1 tk. sütőpor
1 kezeletlen héjú citrom reszelt héja és frissen facsart leve
65 gr méz
1 db tojás
35 gr olívaolaj

Elkészítése:

Keverjük össze külön-külön tálba a száraz és a folyékony hozzávalókat, majd öntsük egyik tál tartalmát a másikhoz. Keverjük össze a hozzávalókat, hogy egynemű tésztát kapjunk eredményül, amit lefóliázva 30 percre tegyünk be a hűtőbe “pihenni”.
Eközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztából formázzunk kb. 20 darab golyót, amiket szépen sorakoztassunk fel egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és a tetejüket egy villával kissé nyomjuk meg.
A süteményeket negyed óra alatt süssük készre. Ha szeretnénk édesebb ízt adni a kekszeknek, hintsük meg átszitált porcukorral, mielőtt teljesen kihűlnének.

Forrás: www.liquor.com, blog.giallozafferano.it

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...