2021.11.19. 11:08:48 6706 250

Bent is készülj az ünnepekre - Lelki nagytakarítás advent előtt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az évnek ebben a szakaszában fokozott stressznek vagyunk kitéve egyébként is, most a koronavírus miatt még inkább érezhetjük a nyomást. Nyugodtabban fogod várni a karácsonyt, ha egy picit jobban odafigyelsz most magadra. Ahogyan a házunkat rendbe tesszük az ünnepek előtt, úgy a testünknek-lelkünknek is jó megadni azt, amire szüksége van.

Mentális egészség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mentális egészség

Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, és egyre korábban van sötét, egyre érzékenyebbé válunk, és ezektől a környezeti hatásoktól a stressz szintünk is megnövekedhet. Emellett a legtöbb munkahelyen ilyenkor van "A Szezon", ergo mindenkire duplán számítanak, úgyhogy szabadság és betegség nélkül illik átvészelni ezt az időszakot, lehetőleg 200%-ot nyújtva. Ehhez társul a vírus 4. hulláma. No komment...

Ha valamikor, akkor most tényleg nagy szükségünk van a stressz levezetésére, az agy kikapcsolására, az idegrendszer megerősítésére. Szerencsére rengeteg módszer létezik, amivel segíthetünk a dolgon. Most egy kicsit legyél te a prioritás, nehogy szétszakadj az ünnepekre.

Figyelj oda az étkezésre!

Ha már benti nagytakarítás, akkor ehhez bizony az étkezés is hozzátartozik. A megfelelő étkekkel nagyszerűen támogathatod az immunrendszered. A közérzetedre is rendkívüli hatással lehet, ha odafigyelsz, és naponta többször eszel zöldséget, gyümölcsöt. A karácsonyi kajacsata előtt érdemes a könnyebb ételek mellett letenni a voksot, kerülni az alkoholt és sokkal több vizet, esetleg gyógyteát fogyasztani. A kávéfogyasztásodat is fogd vissza.

Aludj!

Ha több stressz ér, többet kell aludni!

Naponta 30 perc mozgás!

Ha naponta tudsz erre időt szánni, akkor nem kell 30 percnél több. Séta, kerékpározás, tánc, jóga, úszás - kinek mi a favoritja.

Beszéld ki magadból a dolgokat!

Ha igazán a végére akarsz járni valaminek, esetleg úgy érzed, hogy az életed során több trauma ért, mint amivel egyedül meg tudsz birkózni, akkor keress professzionális segítséget. Ha erre még nem készültél fel, akkor csak menj el csacsogni a barátnőddel, vagy sörözni a haverokkal. Bármilyen szociális tevékenység segíthet. Néha elég, ha csak kibeszéljük magunkból azt ami bánt.

Hosszú távon egy jó pszichológus olyan eszköztárat tud a kezedbe adni, amivel a hullámvölgyekből egyre könnyebben és egyre gyorsabban ki tudsz majd mászni.

Nevess!

A nevetés tényleg gyógyít! Ha máshogy nem sikerül, hát nézz meg egy jó kis vígjátékot, válassz ajánlónkból: Töltődj humorral! Vicces filmek nehéz időkre>>

Jobb készen, mint tökéletesen

Az angolok így mondják: Better done than perfect - és ezt a filozófiát nagyon is érdemes elsajátítani. Egy picit nyugodtan add lejjebb, nem kell mindig a maximumon pörögni. Nem kell, hogy tökéletes legyen valami, a legtöbbször elég az is, hogy elkészült. Magyarán: nyugodtan maradhat csík az ablakon, hiszen bármikor lekakálhatja a madár... :D Ne támasszunk magunkkal szemben túl nagy elvárásokat, és másoknak sem kell mindig maradéktalanul megfelelni. Mondhatsz nemet. Tényleg.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.