2022.11.09. 17:20:00 7266 296

Bírod a birst? Tekerd bele egy különleges süteménybe!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A birsalmát lehet utálni, de nem érdemes! Emlékszem, engem gyermekként ki lehetett volna üldözni a világból egy kocka birsalmasajttal. Most már bánom ezt az oktondiságot, hiszen azóta már rájöttem, micsoda aranybányát utasítottam el a vitaminokat illetően. Hogy ti hozzájuthassatok a savanykás gyümölcs tápanyagaihoz, készítsd el kellemesebb formában, mint a megszokott „sajt”!

Sütőtökös tekercs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőtökös tekercs

Hallhattad már a nagyitól, hogy emésztési problémákra birsalmát alkalmaz, azonban egy csomó más egészségügyi problémára is előszeretettel használta a népi gyógyászat ezt a különleges gyümölcsöt. Ezekről részletesebben itt olvashatsz! Kemény is meg savanyú is? Ha nem vagy olyan nagy ínyenc, hogy nyersen fogyaszd a birst, készíts belőle édességet!
Méghozzá egy igazi őszi zöldséggel, a sütőtökkel és egy vérbeli, a téli ünnepekhez passzoló fűszerrel, a kardamommal kiegészítve. Szóval lesz, ami ellensúlyozza a cukrot ebben a receptben.

Sütőtökös tekercs birsalmakrémmel

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg barnacukor
25 dkg sütőtökpüré (sült sütőtök turmixolva)
1 tk. sütőpor
1-1 mk. kardamom, szerecsendió, fahéj
csipet só

A tészta elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 190 C-ra, és béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. A tojásokat és a barnacukrot keverjük ki jó habosra egymással, majd alaposan keverjük át a sütőtökpüré belekalanazása után.
A lisztet szitáljuk át, és keverjük hozzá a sütőport, majd a fűszereket is. Ezt a keveréket kis adagonként keverjük hozzá a tojásos habba. Az így kapott tésztát simítsuk bele a tepsibe, végül a piskótához hasonló módon süssük meg.
Miután megsült távolítsuk el az aljáról a sütőpapírt, és egy nedves konyharuha segítségével tekerjük is fel roládra.

A krém elkészítése:

2 db nagyobb birsalma
5 ek. cukor
1 cs. tejszínes pudingpor
250 dkg mascarpone
2 tk. vaníliakivonat

A krémhez a birsalmákat alaposan mossuk meg. Meghámozás nélkül vágjuk ketté, magozzuk ki és daraboljuk fel. Ezután egy lábasban öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. Adjuk hozzá a cukrot, és főzzük addig, amíg meg nem puhul.
Ezután, botmixerrel pürésítjük össze, majd keverjünk bele egy csomag pudingport, és tegyük vissza főni, hogy besűrűsödhessen. Közben a vaníliakivonattal ízesítjük. Hűtsük ki teljesen a birsalmás krémet, majd keverjünk hozzá egy doboz mascarponét. Amennyiben még szükségét érezzük, cukorral tovább édesíthetjük, és ezután rá is kenhetjük a már megsült és a kenéshez kitekert tésztára. Csavarjuk fel újra, és végezetül legalább 2 órára tegyük be a hűtőbe dermedni.
Tálalás előtt még meghinthetjük a rolád tetejét egy kevés porcukorral.

Ötlet: www.sobors.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...