Bírod a tofud? – Varázsolj belőle ropogós csemegét!
A tofu, vagy más néven szójatúró, a húst nem fogyasztók körében igencsak kedvelt fehérjeforrás. Ugyan a szója, illetve az abból készült ételek fogyasztásáról megoszlanak a vélemények, ennek a hozzávalónak a népszerűsége töretlen.
Ez a szójatejből készült túró (egyébként hasonló eljárással készül, mint a hagyományos társa) a vega, vegán életmódot folytatók nagy kedvence. Ugyan fogyasztásával nem szabad túlzásba esni, alkalmanként belefér egy-egy belőle, illetve vele készült fogás. Bárhogy is készíted, akkor jó igazán, ha ropogós! Ezt pedig így sikerülhet tökéletesen:
Fontos, hogy minél jobban kinyomkodd a folyadékot a tofuból! Ehhez ne légy rest külső eszközöket sem igénybe venni! Tedd a tofut egy konyharuhára, majd tegyél rá egy könyvet vagy valami nehezet, hogy minden csepp nedvesség távozzon a „túróból”.
Olajból, szójaszószból és általad éppen megkívánt fűszerekből keverj egy jó pácot, és tedd bele az egész, vagy éppen felkockázott tofut!
Jöhet a serpenyő, vagy wok, amibe tegyél némi zsiradékot és hevítsd fel.
Mehet bele a tofu, amit piríts annyi ideig, amíg minden oldala szép, aranybarna nem lesz.
Ha a zsiradékot kikerülnéd, és van ilyen jellegű készüléked, meleg levegős sütőben is elkészítheted ezt a csemegét. 190 °C-on, negyed óra alatt elkészül.
Egy salátával, vagy bármilyen, általad kedvelt körettel, de még tésztával is teljes értékű ebédet kapsz így!
Forrás: haushaltstipps.net