2023.03.12. 08:29:08 6321 256

Biztos, hogy akarod? – 6+1 „komoly” ok, amiért inkább ne kezdj diétába
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mondhatjuk, hogy diétázás szempontjából a március a második január. Mert ha a téli hónapokra hivatkozva, a fánkok, Valentin-nap, csokikák miatt úgy éreztük, a zimankóban nem menne az életmódváltás, a tavasz első hónapjában a csalogató napsugaraknak, az egyre melegebb időnek köszönhetően könnyebben rávesszük magunkat a visszafogottságra.

Diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta

Persze, egy diéta, életmódváltás csakis akkor lehet sikeres, ha szívvel-lélekkel akarjuk, és ha tényleg szükségünk is van rá. Sikertelenség esetén érdemes megvizsgálni a módszert, illetve a diétára ösztönző okokat, vajon tényleg működnek-e? Illetve, jó végiggondolni: tényleg akarjuk mi ezt?

Inkább hagyd a diétát, mert…

... a süti finom!

Igen, és a csoki is. És a pizza is, meg a hamburger is. És különben is, az élet túl rövid ahhoz, hogy kihagyjuk ezeket a finomságokat!:-)

... nem szeretsz morcos lenni!

Igazából bármilyen diétába, életmódváltásba kezdünk, az biztosan jár valamilyen fokú változással, sőt, akár még egy kevés éhezéssel is, hiszen nem a megszokott ételeket, nem a megszokott mennyiségben vesszük maguk. Ez pedig okozhat némi frusztrációt, morcosságot.

... nem bírod a jojot!

Minek leadni, hogy aztán úgyis visszaszedem? Hm, végülis ez is lehet egy ok arra, hogy hanyagold a diétát…

... szereted magad!

Bizony, így is, meg úgy is. Kerekdeden és kevésbé husin is. És végülis ez a lényeg! Amúgy is nagy divat most, hogy „Fogadd el magad!”!

... mindig ugyanazt enni nem valami vidám dolog!

Ha diétázol, el is felejtheted a változatos, színes étkezést, nem? Mégis, ki szeretne ilyen unalmasan enni?

... most már soha nem lakhatsz jól!

Sőt, az evés, mint olyan, a „szükséges rossz” tevékenységek csoportjába kerül át.

... búcsút mondhatsz a közös étkezéseknek!

A családi, baráti eszem-iszomok csupán szép emlékek lesznek ezentúl, hiszen Te diétázol, úgyhogy csak semmi kihágás, csalónap!

A fent felsorolt okok persze nem tartoznak a komoly kategóriába. Sokkal inkább kifogások, miért is nem érdemes nyitni egy egészségesebb, tudatosabb táplálkozás, életmód irányába. Tény, hogy sokszor nem egyszerű kivitelezni, hogy a diéta, életmódváltás minden kritériumának megfeleljünk. De nem is az a lényeg, hogy a nap minden egyes percében mi legyünk az egészséges életmód hős lovagjai. Minden egyes nappal egy picivel több odafigyelés, az alapanyagok megfelelő összeválogatása, a mennyiségek normalizálása, az étkezések színesebbé tétele megfelelő mennyiségű zöldséggel és gyümölccsel és persze, a nekünk tetsző mozgás beiktatása az életünkbe – ezek mind-mind szükségesek egy teljesebb, jobb minőségű élet eléréséhez. És igen, alkalmanként belefér egy-egy süti, csoki, vagy „combosabb” étel. A lényeg, hogy a hétköznapokon figyeljünk magunkra!

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.