Bolondítsd meg a rebarbarát – és egy kicsit magadat is!
A rebarbara az egyik legizgalmasabb alapanyag, ami tavasszal és nyáron igazán reflektorfénybe kerül. Bár sokan gyümölcsként gondolnak rá, valójában egy zöldség, mégis remekül illik édes és sós ételekbe egyaránt. Te ismered ezt a nem mindennapi hozzávalót?

A kissé fanyar, citrusos íze tökéletesen kiegészíti a gyümölcsös süteményeket, lekvárokat, kompótokat, de akár húsételek mellé is fantasztikus mártás készíthető belőle. A rebarbara nemcsak finom, hanem tele van értékes vitaminokkal és antioxidánsokkal, így érdemes beépíteni az étrendünkbe. Az egyik legnagyobb előnye, hogy szinte bármilyen édességben remekül működik: pitében, morzsasütiben, muffinban vagy akár krémes pohárdesszertekben is. Ha pedig valami különlegesre vágysz, próbáld ki frissítő limonádé, házi szörp, esetleg egy finom koktél formájában!
Rebarbarás margarita – tavaszváró, bódító finomság
Hozzávalók:
20 dkg cukor
40 dkg rebarbara
1 dl tequila silver
0,6 dl limelé
só, jégkocka
A rebarbarát hámozd meg, és vágd körülbelül 1 centiméteres darabkákra. Tedd egy edénybe a darabkákat, keverd össze a cukorral majd 15 perc alatt forrald fel. Adj hozzá 1 dl vizet, forrald fel és alacsony lángon, 10 percig főzd. Vedd le a tűzről, majd hűtsd le, szitán szűrd le, majd a belőle keletkező szirupot fogd fel. Nagyjából 3 dl lesz ebből. Egy tányérra önts sót, majd a poharak széleit nedvesítsd be és forgasd bele a sóba. A tequilát, szirupot, jégkockát tedd egy shakerbe, rázd össze és öntsd a poharakba (lehetőleg egy szitán keresztül).
Forrás: essen-und-trinken.de