2025.01.02. 08:41:19 5914 203

Borsós sertéshús tejszínes szószban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elfogytak az ünnepi maradékok? Talán borsó és egy kevés hús még akad otthon, de ha tejszínt már nem találnál a konyhában, csöngess be a szomszédhoz, elképzelhető, hogy a segítségedre siet. Cserébe megoszthatod vele ezt a könnyen elkészíthető receptet.

Borsós tejszínes hús - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borsós tejszínes hús

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 500 g sertéshús (pl. tarja vagy comb), kockákra vágva

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • 1/2 bögre zöldborsó (friss vagy mélyhűtött)

  • 1 bögre tejszín

  • 1 teáskanál dijoni mustár

  • Friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a sertéshúst, és pirítsuk aranybarnára minden oldalát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Egy másik serpenyőben pirítsuk meg a vörös- és fokhagymát. Öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük el alaposan. Hozzáadhatjuk a dijoni mustárt is. Tegyük bele a zöldborsót, majd hagyjuk, hogy az egész szósz összeérjen és besűrűsödjön.

Amikor a sertéshús elkészült, öntsük rá a tejszínes szószt, és főzzük további 5-7 percig, hogy a hús jól átvegye az ízeket. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és lehetőség szerint kínáljuk rizzsel, tésztával vagy párolt zöldségekkel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.