Citromos is, egyszerű is, vegán is – Akár az ünnepi asztalra is kerülhet belőle!
A kevert sütemények varázsa az egyszerűségünkben rejlik. Gyorsan elkészíthetőek, ám mégis finomak, kiadósak. Akár egy gazdagabb leves mellé, akár a vasárnapi ebéd után, kicsit feltuningolva pedig akár az ünnepi asztalra is kerülhetnek. Mind ez a citromos sütemény, ami legalább olyan finom, mint amilyen egyszerű!
Ezzel sincsen semmi extra feladat, csak össze kell dobni a hozzávalókat, egy is keverem-kavarom, és már mehet a sütőbe, majd a tányérra. Ráadásul, vegán is, úgyhogy ha ilyen étrendet követsz, akkor sincs kizárva ez a finomság! Íme, a hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
1 db citrom (az sem baj, ha bio)
1,5 dl étolaj
1,5 dl mandulatej (vagy más növényi tej)
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Mosd meg a citromot és reszelj a héjából körülbelül 3 teáskanálnyit. Vágd ketté a gyümölcsöt és facsard ki a levét. A cukrot, vaníliáscukrot, lisztet, sütőport tedd egy edénybe és alaposan keverd össze. Add hozzá az olajat és a növényi tejet és alaposan kavard meg. Végül mehet bele a citrom héja és a citromlé fele is. Keverd el a masszában. Zsiradékkal kenj, majd lisztezz ki egy sütőformát, és 160 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 40-50 perc alatt süsd készre. A maradék citromléből és a porcukorból készíts sűrű mázat és kend meg vele a kész sütit.
Forrás: brigitte.de