Csavarjunk (még) egyet a császármorzsán!
A császármorzsa nálunk (is) örök sláger! Finom házi lekvárral, omlósan, puhán, egy kis (vagy éppen sok-sok) mazsolával megbolondítva. De ha már itt a diófélék szezonja, csavarjunk még egyet ezen az egyszerű finomságon, dobjuk fel ezekkel a csonthéjas finomságokkal!
Már olvashattál nálunk különleges császármorzsa recepteket (megtalálod őket itt és itt), most kerüljön bele egy kis dió, mogyoró, mandula is!
Diós-mogyorós császármorzsa
Ezeket feltétlenül szerezd be hozzá, ha 2 főre készíted:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 dl tej
2 db tojás
2 evőkanál őrölt mogyoró
1 teáskanál olvasztott vaj
1 teáskanál porcukor
3 evőkanál dió, mogyoró, mandula vegyesen
Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket verd kemény habbá. Adj a habhoz 3 evőkanál cukrot, keverd el benne lassan, amíg krémes állagú nem lesz. Ha ezzel megvagy, a tejből, lisztből, a maradék cukorból, tojássárgájából kevés sóval keverj egy sima masszát. Keverd tovább, és felváltva adagold bele a mogyorót, illetve a tojásfehérjét! A magkeveréket aprítsd nagyobb darabokra, majd terítsd szét egy sütőben is használható serpenyő alján, melyet előzőleg kikentél a vajjal. Oszlasd el a masszát a magokon, majd közepes lángon, körülbelül 1 perc alatt süsd világos barnára. Melegítsd elő a sütőt 210 ⁰C-ra, tedd be az elősütött „morzsát”, és süsd további 5-8 percig. Akkor jó, ha a tészta teteje kicsit megkeményedik. Ha kivettük, daraboljuk apró részekre a tésztánkat, és közepes lángon süssük világos barnára. Mehet egy kis porcukor a tetejére és már fogyaszthatjuk is!
Forrás: essen-und-trinken.de