2021.11.11. 11:40:00 8486 259

Csípős idő? Jöhet egy forró leves (maradék) sült csirkehúsból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valamiért most nem úgy fogyott a grillcsirke, mint máskor? Ne áldozd be magad már megint, mint egyfajta családi “konyhamalac”! Adj új életet a maradék nyárson sütött szárnyasnak egy kiadós és tápláló leves formájában!

Csirkeleves gazdagon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirkeleves gazdagon

Ha a háztartásod tagjai szeretik a curry ízét, máris nyert ügyed van: csak fel kell oldanod a fűszer különleges ízét, hogy a bő fél óra alatt elkészíthető leveseddel levehess mindenkit a lábáról.

Csirkés tészta leves curryvel

Hozzávalók:

1 ek. olívaolaj
1 db kisebb fej vöröshagyma
2 tk. curry por formában
5 csésze csirkehús alaplé (vagy szárnyas leveskockából)
225 gr felkockázott sárgarépa
1 csésze rövid tészta pl. ditalini
3 csésze grillezett csirke hús darabolva
2 csésze bébispenót
2 ek. frissen facsart citromlé
só, bors

Elkészítés:

  1. Egy főzőedényben melegítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, amit 3-5 perc alatt pirítsunk is meg. Amikor megpuhult, tegyük bele a curryt és folytonos keverés közben várjuk meg, míg kb. fél perc alatt illatos nem lesz.

  2. Ezután öntsük fel az alaplével és kezdjük el főzni benne a felszelt sárgarépát is. Kb. 10 percen át forraljuk gyakran kavargatva. Keverjük bele a levesbe a tésztát is és újabb 10 perc alatt főzzük puhára a répával együtt.

  3. Ha a levesbe tett hozzávalók már megpuhultak, adjuk hozzá a grillcsirke darabokat és a citromlevet, a bébispenóttal egyetemben. Ezután ízlés szerint tovább fűszerezhetjük a levest, majd vegyük le a tűzről, amikor a spenótlevelek már megfonnyadtak.

  4. Tálaláskor kínálhatunk hozzá - pirított - naan (indiai) kenyeret, hogy az étel még tartalmasabb legyen. Vagy tálalj mellé saját készítésű lepénykenyeret, azaz csapátit!

Csapáti lepénykenyér

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

25 dkg lisztkeverék (fele sima búzaliszt, másik fele teljes kiőrlésű búzaliszt),
1,5 tk. só,
1,5 dl meleg víz,
egy kevés vaj.

Elkészítése:

  1. Egy tálban gyúrjuk össze a hozzávalókat annyira, hogy egy nagyon lágy, de könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Pihentessük letakarva 20 percen keresztül.

  2. Porciózzuk ki a tésztát diónyi darabokra, majd a kapott golyókat lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk vékony, kb, 10.12 cm átmérőjűre. A kiszáradás ellen közben inkább takarjuk le azokat a tészta darabokat, amelyekkel éppen nem dolgozunk.

  3. Melegítsünk fel egy palacsintasütőt magasabb lángon, majd a tésztából formázott korongjainkat egyesével süssük meg rajta: Egy lapáttal nyomkodjuk a lepényt, hogy kissé hólyagossá váljon. ezalatt az alja kellően meg is fog pirulni, és átfordíthatjuk egy kevés időre a korong másik felét is megsütni.

  4. Rögtön kenjük meg a csapáti mindkét felét az odakészített vajjal. Kínáljuk indiai (ihletésű) ételek mellé!

Forrás: www.realsimple.com, www.hellocurry.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...