Csodalevek a konyhában – Ezért ne öntsd ki a spárga főzőlevét
Miközben az ipar, a felgyorsult világ arra próbál minket kényszeríteni, hogy semmit nem érdemes megjavítani, inkább dobjuk el és vegyünk újat, addig a saját kis életünkben igyekszünk az újrahasznosításra törekedni. A konyhában pedig a maradékokra, mint új alapanyagra tekintünk.
A tészta főzőleve is felhasználható még szószok készítéséhez, a főtt krumpli levéből pedig isteni leves készíthető. Ezen kívül itt van még az isteni spárga, amit, ha főve kínálunk, a főzőlét szintén felhasználhatjuk még. Olvass tovább, és meglátod, mire!
Spárgalé, te sokoldalú!
Nem csak a konyhában lesz hasznos a lé, amiben a spárga főtt!
A virágok is szeretik! Nem csak nekünk, embereknek tesz jót, hanem a növényeink is hálásak lesznek, ha megöntözöd őket a spárga főzőlevével.
Kortyold el! Ha rendszeresen készítesz smoothie-t, akkor tudunk hozzá egy remek alapanyagot! A spárga főzőleve tökéletes lesz a zöldséges turmixod egyik alapanyagának!
Ragyogjon a bőröd! Használhatod az arcodra arclemosóként, micellás víz helyett, vagy éppen lehet a fürdővized egyik alapanyaga is. A spárgában lévő vitaminok, ásványi anyagok ilyen formán is szépítik a bőröd!
Forrás: brigitte.de