2022.03.02. 12:30:00 8188 260

Do It Yourself! Még a hajpakolást is otthon érdemes készíteni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Különleges hajápolásra van szükséged? A horror áru speciális hajápoló szerek helyett otthon is készíthetsz a problémádon segítő hajpakolást! A legtöbb ilyen hajmaszk előállítása ráadásul remek móka közösen is, akár gyerekekkel, akár barátnőkkel töltenéd el közben az időt.

Hajápolás hajmaszkkal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajápolás hajmaszkkal

Az évszakok változása és a beltéri hő, no meg a forró hajformázó eszközök káros változást idézhetnek elő a haj állapotában. Loboncunk azonban könnyedén megregulázható a legtöbb konyhában többnyire megtalálható alapanyagokból.

Száraz hajra: kókuszolajos hajmaszk

Nem csoda és nem ámítás! Egy evőkanál kókuszolaj megoldás lehet a gondra. Csak melegítsd fel a kókuszolajat és a hajtövet messzire elkerülve vidd fel a nedves hajadra. Egy éjszakát hagyd a hajadon - természetesen érdemes zuhanysapkát viselni -, majd másnap reggel mosd meg a hajadat.

Zsíros hajra: Citromos hajápoló

Egy tojásfehérjét és fél citrom frissen facsart levét szükséges összekeverni egymással a felesleges olaj eltávolításához. A hajgyökerektől a hajvégek felé haladva vidd fel a házi hajpakolást, majd 30-60 perc langyos vízzel öblítsd le.

Károsodott hajszálakra: Avokádós hajpakolás

Regenerálás, hidratálás és fény! Három összetevő a három hatásért. Keverj össze fél villával áttört avokádót egy-egy evőkanál mézzel és olívaolajjal. Ha szeretnél extra illatot akkor 3 csepp általad kedvelt illóolaj is kerülhet a maszkba.
Az ujjaiddal vidd fel a hajvégektől kezdve a keveréket a hajadra, majd csavarj egy laza kontyot, ha a hossza miatt indokoltnak látod. Érdemes 10 percig nem túl meleg fokozaton hajszárítózni, hogy a hajszálak megnyíljanak és a hatóanyag jobban beépüljön, ezután pedig további 20 perc hatóidőnyi várakozás után lemosható a pakolás.

Hajnövesztésre: Fahéjas hajmaszk

Serkentsd a fejbőr vérkeringését a haj növekedéséhez! Ehhez csupán fahéjat és kókuszolajat kell összekeverned - egyenlő arányban. A keveréket masszírozd bele a fejbőrbe és hagyd hatni minimum fél óráig mielőtt leöblítenéd. Heti egyszeri használat mellett hoz eredmény ez a módszer.

Ritkuló hajra: Banános hajpakolás

A dúsításhoz hajunknak extra fehérjére van szüksége, amit meg is adhatsz neki: Fél csésze kondícionálót és 2 tojás sárgáját turmixolj össze 2 érett banánnal, majd keverj el ebben a pépben két-két evőkanálnyi mézet és olívaolajat. A haj teljes hosszán alkalmazd, majd kb. 25 perc múlva mosd is le.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.