Édesburgonya, grillre vele! – Ha variálnál a köreten!
Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyobb dolgok! Ez az élet minden területén igaz, így nem marad ki a receptek, finom ételek világa sem. Itt a grillszezon, úgyhogy minden ötlet jól jöhet, amivel feldobhatjuk a finom husik, salik amúgy egyáltalán nem unalmas világát.
Ha új ötletekre vágysz, nyitott vagy az újdonságokra a grillezés terén, akkor itt a lehetőség valami újat kipróbálni. Grilleztél már édesburgonyát? A recept elolvasása után fogsz, hidd el!
Édesburgonya, grillezve
Hozzávalók:
1 db bio lime
4 evőkanál olívaolaj
4 db édesburgonya
6 szál kakukkfű vagy rozmaring
só, bors
Az édesburgonyákat hámozd meg, és szeld körülbelül 1 centiméter vastag karikákra. A kakukkfű leveleket távolítsd el az ágról, és szeld apró darabokra. A lime héját reszeld le, majd keverd össze az olívaolajjal. Ehhez mehet a kakukkfű, majd az egészet ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint. Oszlasd el a keveréket az édesburgonya szeleteken, majd mehet is a grillre a gumós. Forgasd meg őket és süsd ropogósra!
Forrás: essen-und-trinken.de