2017.11.19. 14:06:31 15430 378

Egészséges esti nasi! – Készíts zöldségchipset!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jönnek, vagyis már itt is vannak a hosszú, ősz végi, téli esték, amikor az ember lányának (meg a fiának se:-)) esténként, vagy már késő délután sincs kedve kidugni az orrát otthonról. Ilyenkor jönnek a benti programok, családi társas, olvasás, filmnézés, és mindehhez persze valami kis nasi.:-)

Zöldség chips - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldség chips

Kétségtelen, hogy ilyenkor egy nagy tál pattogatott kukorica, sós, sajtos, paprikás vagy egyéb, pikáns ízesítésű chips, ropi, perec pillanatok alatt képes elfogyni, és körülbelül ugyanilyen hamar lehet pótolni is az elfogyasztott mennyiséget. Ám nem biztos, hogy ez a legegészségesebb módja a nassolásnak, ugye? Ha nem szeretnénk sem a családunkat, párunkat, sem magunkat semmi egészségtelennel tömni, készítsünk chipset különböző zöldségekből. Ha tutira akarunk menni, már ami az egészségességet illeti, ne olajsütőben, vagy bő olajban süssük ki ezeket a finomságokat! Nézzük csak, mi is lesz a megoldás!

Egészséges chips, pofonegyszerűen!

Először is, válogassuk ki, milyen zöldségekből szeretnénk nassolnivalót készíteni. Szerencsére, szinte bármiből lehet! Cékla, sárgarépa, édesburgonya, zeller, cukkini, retek, és persze, ha maradnál a klasszikusnál, akkor a burgonya. No, ha megvan, melyik zöldségre esett a választásod, akkor mosd, hámozd meg őket, majd szeld vékony szeletekre! De talán a legegyszerűbb, ha egy gyalut hívsz segítségül, úgy biztosan sikerül igazán vékony szeleteket kreálnod. Aztán jöhet a többi lépés:

  • Szórd meg a szeleteket sóval, hogy kissé levet eresszenek, majd 10 perc állás után itasd fel a zöldségről a vizet.

  • Olívaolajat keverj össze sóval, illetve az ízléseteknek, hangulatotoknak megfelelő egyéb fűszerrel (paprika, chili, curry és így tovább), majd dobd bele a vékonyra szelt zöldségeket és forgasd át benne.

  • Egy tepsit bélelj kis sütőpapírral, majd oszlasd el rajt az olajos, sós, fűszeres zöldségeket.

  • Ha megvagy, mehet az egész a 140 ⁰C-ra előmelegített sütőbe. Körülbelül 40-50 perc alatt sül meg, de közben néhányszor nyisd ki a sütő ajtaját, hogy a zöldségekből „kisülő” víz/gőz ne puhítsa vissza a chipset.

Forrás: garten-haus.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.

3 konyhai eszköz, amit nem használsz ki eléggé (pedig megérné!)

A legtöbb háztartásban lapul néhány olyan konyhai eszköz, amit megvettünk lelkesedésből – majd elfelejtettünk. Pedig ezek az „alulértékelt segítők” rengeteget könnyíthetnek a főzésen, időt takaríthatnak meg, vagy épp kreatív új lehetőségeket nyithatnak meg a mindennapi étkezésben. Lássuk, melyek ezek – és hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet!