Egészséges mártogatós vagy köret sült krumpli helyett – Sült avokádó
Nálatok is elképzelhetetlen a vasárnapi menü sült, esetleg rántott krumpli nélkül? Vagy az esti film mellé esne jól egy kis csemege? Ugyan a krumpli már-már a megunhatatlan ételek közé tartozik, azért jó a változatosság. És persze az sem rossz, ha valami egészségesebbet választunk helyette! Tegyük le valami zöld mellett a voksunkat!:-)
Ha az (édesburgonyát)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/sult-krumpli-maskent-suss-edesburgonyat] már kipróbáltad, mint a vasárnapi húsok kísérőjét, és igencsak megtetszett a változatosság, próbáld ki a sült avokádót is! Ez a sokoldalú finomság nem csak a (reggeli frissítőd)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/avokado-kave-reggeli-frissito-maskent] vagy a (diétád)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/egyszeru-avokados-receptek-a-csodas-alakert] egyik fontos összetevője lehet, hanem ezentúl a köreteid, egészséges csemegéid repertoárjába is felveheted! Különleges, finom és egészséges! És így készül!
Avokádó rántva
Hozzávalók 2 fő részére:
2 érett, de nem puha avokádó
1 teáskanál nem csípős chilipor
1 tojás
2 evőkanál őrölt lenmag
7 dkg panírliszt
só, olívaolaj
valamilyen csípős mártogatós krém, dip
A lisztet a lenmaggal és a chiliporral összekeverem. A tojást kettészedem és felverem. Közben a sütőt 200 ⁰C-ra melegítem, egy tepsi alját pedig meglocsolok egy kis olívaolajjal. Az avokádót megmosom, meghámozom és csíkokra vágom, nagyjából 16 csíkocskát kapok a két avokádóból. Ha kész, a szeletkéket megforgatom a tojásban és a panírlisztes keverékben, úgy, hogy mindenhol szép paníros legyen. Ha megvagyok a forgatással, a szeletek mehetnek az előmelegített, olajjal kikent tepsibe, majd az egész a sütőbe, nagyjából 10 percre. Akkor jó, ha kívülről ropogós, belül viszont krémesen puha marad. Ízlés szerint sóval ízesíthetjük, köretként vagy a mártogatós krémmel kínáljuk.
Forrás: brigitte.de