2025.04.17. 17:48:49 4921 170

Egy falatnyi tavasz – illatos, szaftos, üdítően könnyed desszert
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A répatorta sokak számára a húsvét egyik kihagyhatatlan süteménye, de ez a változat egészen új élményt ad azoknak is, akik eddig csak a klasszikus verziót ismerték. Szaftos, illatos, enyhén fűszeres, mégsem nehéz – és pont annyira édes, hogy bűntudat nélkül is élvezhető legyen.

Répatorta készül Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Répatorta készül Fotó:123rf.com

Ebben a tavaszi hangulatú receptben a kristálycukrot méz és egy kevés barna cukor váltja fel, a liszt egy részét pedig darált mandulával helyettesítjük, amitől a tészta különösen puha és gazdag lesz. A lágy mascarponekrém pedig remek ellenpontot ad a fűszeres tésztának: krémes, frissítő, citromosan üde, mégis könnyű.

Mézes-mandulás répatorta mascarponekrémmel

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához):

A tésztához:

  • 200 g finomra reszelt sárgarépa

  • 3 db tojás

  • 80 ml méz

  • 50 g barna cukor

  • 100 ml napraforgóolaj vagy más semleges ízű olaj

  • 100 g darált mandula

  • 100 g finomliszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál fahéj

  • 1 csipet szerecsendió (opcionális)

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A krémhez:

  • 250 g mascarpone

  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 teáskanál reszelt bio citromhéj

  • 1 teáskanál friss citromlé (opcionális)

A díszítéshez (opcionális):

  • Pirított szeletelt mandula

  • Ehető virágok

  • Kandírozott narancshéj

A tojásokat keverd habosra a mézzel és a barna cukorral, majd add hozzá az olajat és a vaníliát. Szórd bele a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a darált mandulát. Ezután forgasd bele a lereszelt sárgarépát, és keverd el alaposan. A lisztet és a sütőport külön tálban vegyítsd, majd add a nedves keverékhez, de csak annyira dolgozd össze, hogy sima masszát kapj. Öntsd a tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába, majd süsd előmelegített sütőben, 175 °C-on, körülbelül 40 percig. Akkor jó, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki. Hagyd teljesen kihűlni.

Közben keverd simára a mascarponét a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, ha frissítőbb ízt szeretnél, pár csepp citromlével is gazdagíthatod. A teljesen kihűlt torta tetejére kend fel a mascarponekrémet, majd ízlés szerint díszítsd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...