2024.09.30. 12:28:25 4409 172

Egyél burgonyát! – Egészséged hálás lesz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A burgonya ízletes és sokoldalúan elkészíthető, és ami a legjobb, hogy az egészségünk szempontjából is kiváló választás. Olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, mint a C-vitamin, a kálium és a rostok, amelyek támogatják az immunrendszert és a szív egészségét.

Burgonya Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya Fotó: 123rf.hu

Ráadásul a burgonya sokféleképpen kerülhet a tányérunkra – sült, főtt, pürésített vagy grillezett formában is élvezhetjük, így változatossá tehetjük az étrendünket. Ám ha az egészségünk az elsődleges szempont, akkor tartózkodjunk a zsírban, vagy sok zsiradékkal készült változatoktól, mint a sült krumpli, vagy burgonyapüré.

Lássuk csak, miért jó, ha nem is naponta, de viszonylag gyakran fogyasztjuk!

  • A jóllakottságérzet garantált! Ha szeretnél olyan ételt varázsolni az asztalra, ami sokáig eltelít, akkor válassz egy krumplis ételt! Garantáltan sokáig tele lesz a pocakod!

  • Fáradékony vagy? Emellett fejfájást, letargiát és gyengeséget is érzel? Meglehet, vashiányod van! Talán nem a burgonya vastartalma a legnagyobb, de rendkívül jól felszívódik a szervezetedben!

  • Jót tesz az izmoknak! Olyan fontos ásványi anyag található a krumpliban, mint a kálium, ami az izmok egészséges felépüléséhez szükséges. Mivel hidratálja a szöveteket és az izmokat, ezért fontos szerephez jut az izmok összehúzódásában és ellazulásában.

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...