Egyél burgonyát! – Egészséged hálás lesz
A burgonya ízletes és sokoldalúan elkészíthető, és ami a legjobb, hogy az egészségünk szempontjából is kiváló választás. Olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, mint a C-vitamin, a kálium és a rostok, amelyek támogatják az immunrendszert és a szív egészségét.
Ráadásul a burgonya sokféleképpen kerülhet a tányérunkra – sült, főtt, pürésített vagy grillezett formában is élvezhetjük, így változatossá tehetjük az étrendünket. Ám ha az egészségünk az elsődleges szempont, akkor tartózkodjunk a zsírban, vagy sok zsiradékkal készült változatoktól, mint a sült krumpli, vagy burgonyapüré.
Lássuk csak, miért jó, ha nem is naponta, de viszonylag gyakran fogyasztjuk!
A jóllakottságérzet garantált! Ha szeretnél olyan ételt varázsolni az asztalra, ami sokáig eltelít, akkor válassz egy krumplis ételt! Garantáltan sokáig tele lesz a pocakod!
Fáradékony vagy? Emellett fejfájást, letargiát és gyengeséget is érzel? Meglehet, vashiányod van! Talán nem a burgonya vastartalma a legnagyobb, de rendkívül jól felszívódik a szervezetedben!
Jót tesz az izmoknak! Olyan fontos ásványi anyag található a krumpliban, mint a kálium, ami az izmok egészséges felépüléséhez szükséges. Mivel hidratálja a szöveteket és az izmokat, ezért fontos szerephez jut az izmok összehúzódásában és ellazulásában.
Forrás: mindmegette.hu