2018.12.07. 18:21:28 11084 363

Elő a répával! - Gyors és laktató leves a zord téli napokra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mondom, hogy korábban órákat álldogáltam a tűzhely előtt, de mióta gyerkőcöm van, igyekszem minél kevesebb időt főzéssel tölteni. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem, vagy csak igen ritkán főzök. Inkább igyekszem gyors, ám tápláló fogásokat az asztalra varázsolni.

Leves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leves

Mondjuk egy finom, ám laktató leves mindig jó választás lehet! A krémleves általában szuper választás! Mondjuk ez itt!

Sárgarépakrémleves „túrógombóccal”

Ehhez a gyors és egyszerű leveshez a következő hozzávalókat érdemes beszerezned:

  • 60 dkg sárgarépa

  • 3 db mogyoróhagyma

  • fél liter tej

  • fél liter húsos vagy zöldséges alaplé

  • fél narancs

  • 4dkg zsázsa

  • 4 dkg vaj

  • só, bors

A sárgarépákat pucoljuk meg, majd karikázzuk fel. A hagymákat is pucoljuk meg, majd vágjuk apró darabokra. Ezután pirítsuk meg a vajon, majd adjuk hozzá a répát, alaplevet, tejet és közepes lángon, 15-20 percig főzzük. Ha minden megfőtt, botmixerrel pürésítsük, sóval, borssal, és a fél narancs levével ízesítsük.

Most jön a gombóc, amihez a következőket kell beszereznünk:

  • 25 dkg túró

  • 1 tojás

  • 3 evőkanál étkezési keményítő

  • fél teáskanál cukor

A túrót 2 óra hosszáig egy szitába, vagy szűrőbe tesszük, hagyjuk kissé kiszáradni. A cukrot alacsony lángon kissé megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy meg ne barnuljon. Most hozzákeverjük a tojást, az olvasztott vajat, sót, cukrot, és a keményítőt, végül mehet bele a túró. Ha megvan, forraljunk sós vizet, és a masszából, 2 teáskanál segítségével készítsünk gombócokat, amik mehetnek a forró vízbe. 10 perc alatt meg is főnek a kis „gombik”, amiket egy szűrő segítségével kivehetünk a vízből. Hagyjuk lecsöpögni, de tartsuk melegen! Hempergessük meg a gombócokat a már előzőleg felaprított zsázsában. A fűszernövényből jusson a „lébe” is, melyet tálaláskor, a levesbe beletett gombócok tetejére szórhatunk.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.