Elsóztad? Ezek a tippek biztos segítenek!
Még a leggyakorlottabb háziasszonyokkal is megesik, hogy megszalad a kezük sózás közben, és bizony jócskán több kerül a levesbe, pörköltbe ebből a fűszerből, mint amennyit szeretett volna. Szerencsére, mentőötlet ilyenkor is akad!
Attól függően, hogy milyen fajta ételbe került túl sok a sóból, választhatsz a különböző megoldások közül.
Ha a pörkölt, vagy a szósz kapott többet a jóból
Itt több lehetőség közül választhatsz! Kerülhet a szószba, egy kevéske tejszín, vagy éppen tej. Pár csepp méz is csodákra lehet képes, de kevéske narancslével is sikerrel járhatsz. Csak keverd el a kiválasztott „ellenszert” az elsózott ételben, és meg van mentve az ebéd!
Ha a leves lett (szinte) ehetetlen
Valószínűleg a krumplis trükköt Te is ismered már: csak tégy egy megmosott, meghámozott burgonyát a levesbe, és az majd elveszi annak túlzott sósságát! De működik ez a trükk rizzsel is! Tégy egy teatojásba nyers rizsszemeket, és lógasd bele az elsózott lébe!
Forrás: haushaltstipps.net