2025.05.04. 17:35:50 1645 57

Endíviasaláta, kicsit másként – Bolondítsd meg sült zöldségekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az endívia nem az a zöldség, ami elsőre a reflektorfénybe kerül. Kissé fanyar, kesernyés íze miatt sokan csak fintorogva néznek rá, pedig aki egyszer rákap az ízére, az örökre a rajongója marad. Ez a különleges salátaféle nemcsak üdítően ropogós, hanem igazi vitaminbomba is – A-, K- és C-vitaminból például bőven akad benne.

Endívia Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Endívia Fotó: 123rf.com

Könnyű, kalóriaszegény, mégis laktató, ráadásul sokféleképpen variálható: gyümölcsökkel, diófélékkel, sajttal, joghurtos öntettel is csodát művel. Tökéletes társ tavaszi ebédekhez vagy könnyű vacsorákhoz, ha valami frissebbre, különlegesebbre vágysz. Ráadásul elegánsan mutat az asztalon is, szóval ha vendégeket vársz, az endívia-saláta garantáltan „hozzátesz a dekorhoz” is. Lentebb egy különleges, sült zöldségekkel megbolondított salátát találsz, amit mindenképpen készíts el!

Hozzávalók:

  • 20 dkg petrezselyemgyökér

  • 40 dkg sárgarépa

  • 20 dkg paszternák

  • 4 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál fűszerkeverék

  • só, bors

A saláta hozzávalói:

  • 40 dkg endíviasaláta

  • 4 evőkanál tahini

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 db lime

  • 4 evőkanál gránátalmamag

  • 4 ág koriander

  • fél teáskanál őrölt kömény

  • negyed teáskanál őrölt kardamom

A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. A zöldségeket mosd meg, hámozd meg és felezd, maximum negyedeld. Az olajat és a fűszereket keverd össze, majd öntsd a zöldségekre, amik aztán mehetnek egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A salátát mosd meg, szedd nagyobb darabokra, majd hagyd megszáradni. A lime-ot szintén mosd meg, majd reszelj le a héjából 2 teáskanálnyit. Felezd meg, és most nyomd ki a levét, 3 evőkanálnyi elegendő lesz. A fűszereket, olívaolajat, tahinit, a lime levét és a héját keverd össze, majd adj hozzá 3-4 evőkanál vizet. Sóval és borssal tovább ízesíthető. A salátát, sült zöldségeket, gránátalmamagot, előzőleg megmosott, megpucolt koriandert, öntetet keverd össze, majd mehet a gránátalmamag, maradék limelé. Ha szükséges, sóval, borssal fűszerezd.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...