Érik az őszibarack, hoztuk a recepteket!
Végre az illatos, ízletes őszibarackok is beértek, a lédús finomságokból pedig igazi nyári ételeket készíthetünk. Például őszibarack-krémlevest. De kombinálhatjuk akár husikkal is: csirke, jérce mellé igazán jó. Jöjjenek a receptek!
A legfinomabb őszibarack krémleves
Amiből készül:
- 2,5 kg őszibarack
- 1,5 dl habtejszín
- 1 evőkanál pudingpor (vaníliás)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 9 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál méz
- 2 egész citrom leve (leszűrve)
- 2 db csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, vanília
Elsőként hámozzuk le az őszibarack pihés bőrét, magozzuk ki, majd tegyük fel annyi vízben főni, ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a mézet és az összes fűszert, utóbbiakat egy teatojásban, hogy egyszerűen ki tudjuk emelni, miután átadta az ízeket. Miután összefőztük, botmixerrel alaposan dolgozzuk össze, és keverjük bele a pudingport és a citromlevet. Néhány órán át pihentessük a hűtőben, tálaláskor hintsük meg őrölt fahéjjal.
Forrás: Nosalty
Sertéscomb barackos mártással
Amire szükség lesz hozzá:
- fél kg sertéscomb
- 3 érett őszibarack
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- 3 evőkanál görög joghurt
- fél (bio) citrom leve és reszelt héja
- gyömbér, só, bors, szerecsendió
A combfilé szerkezetét klopfolással lazítsuk meg, majd hintsük be sóval, borssal. Hevítsük fel a zsírt egy serpenyőben, majd a hússzeletek mindkét oldalát egy picit pirítsuk meg néhány perc alatt. Szedjük ki a husikat, majd a serpenyőben maradt zsírban az apró kockára vágott hagymát pirítsuk üvegesre, fűszerezzük a gyömbérrel. A barackot hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk apró kockákra, adjuk a hagymához. Süssük együtt, míg a barack karamellizálódni kezd, majd a citrom levét és héját és a többi fűszert is adjuk hozzá, tegyük vissza a husikat is. Kevés víz hozzáadásával lefedve pároljuk puhára. Ha kész emeljük ki a husikat, a barackos keveréket pedig botmixerrel dolgozzuk homogénre, és keverjük el a joghurttal. Bulgurral, kölessel tálalva még különlegesebb lakoma!
Forrás: Cookpad