2021.08.06. 12:59:20 9983 252

Érik az őszibarack, hoztuk a recepteket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre az illatos, ízletes őszibarackok is beértek, a lédús finomságokból pedig igazi nyári ételeket készíthetünk. Például őszibarack-krémlevest. De kombinálhatjuk akár husikkal is: csirke, jérce mellé igazán jó. Jöjjenek a receptek!

Őszibarack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszibarack

A legfinomabb őszibarack krémleves

Amiből készül:

  • 2,5 kg őszibarack
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál pudingpor (vaníliás)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 egész citrom leve (leszűrve)
  • 2 db csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, vanília

Elsőként hámozzuk le az őszibarack pihés bőrét, magozzuk ki, majd tegyük fel annyi vízben főni, ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a mézet és az összes fűszert, utóbbiakat egy teatojásban, hogy egyszerűen ki tudjuk emelni, miután átadta az ízeket. Miután összefőztük, botmixerrel alaposan dolgozzuk össze, és keverjük bele a pudingport és a citromlevet. Néhány órán át pihentessük a hűtőben, tálaláskor hintsük meg őrölt fahéjjal.

Forrás: Nosalty

Sertéscomb barackos mártással

Amire szükség lesz hozzá:

  • fél kg sertéscomb
  • 3 érett őszibarack
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • fél (bio) citrom leve és reszelt héja
  • gyömbér, só, bors, szerecsendió

A combfilé szerkezetét klopfolással lazítsuk meg, majd hintsük be sóval, borssal. Hevítsük fel a zsírt egy serpenyőben, majd a hússzeletek mindkét oldalát egy picit pirítsuk meg néhány perc alatt. Szedjük ki a husikat, majd a serpenyőben maradt zsírban az apró kockára vágott hagymát pirítsuk üvegesre, fűszerezzük a gyömbérrel. A barackot hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk apró kockákra, adjuk a hagymához. Süssük együtt, míg a barack karamellizálódni kezd, majd a citrom levét és héját és a többi fűszert is adjuk hozzá, tegyük vissza a husikat is. Kevés víz hozzáadásával lefedve pároljuk puhára. Ha kész emeljük ki a husikat, a barackos keveréket pedig botmixerrel dolgozzuk homogénre, és keverjük el a joghurttal. Bulgurral, kölessel tálalva még különlegesebb lakoma!

Forrás: Cookpad

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.