És Te hogy szereted? – Így egészséges a banán!
Van, aki úgy szereti, ha még szinte ropog, olyan kemény és zöld. Mások maradnak arany középúton, és a szép sárga színt részesítik előnyben. Megint mások meg sem eszik, amíg nincs rajt néhány barna folt. És akad, aki akkor van megveszve érte, ha már szinte folyik. De mégis, hogyan a legegészségesebb a banán?
A reggeli kásádba, granolával, vagy csak úgy magában, tízóraira, esetleg süteménybe, kekszalap gyanánt – a banán sokféleképpen felhasználható, finom gyümölcs. De hogy milyen állapotában a legegészségesebb számunkra? Olvass tovább, és fény derül a titokra!
Ha az éretlenebb a mindened! Ha cukorbeteg vagy, esetleg felmerült a gyanú, hogy az vagy, a zöldebb, éretlenebb banán lesz a Te választásod! Alacsony cukortartalma mellett viszont magasabb a keményítőtartalma, így remek energiaforrás. Emellett káliumtartalma is magas, illetve a benne lévő rostanyagok segítik, támogatják az emésztést.
Miért jó a túlérett! Egyszerűen azért, mert csökkenti a rákos sejtek szaporodását a szervezetben. Ezt a benne található úgynevezett tumor nekrózis faktoroknak köszönheti.
Forrás: brigitte.de