2024.01.25. 17:51:32 6654 254

Ez a gyümölcs a fogyást is segíti
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a citrusfélék családjába tartozó gyümölcs, nemcsak frissítő ízű, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. A színpompás narancssárga, rózsaszín vagy vöröses húsú grapefruitot az egész világon kedvelik, széles körben elterjedt mind a konyhában, mind az egészségmegőrzés területén. Ismerjük meg hát alaposabban!

Grapefruit - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grapefruit

A grapefruit eredetéről nincs pontos információnk, de úgy gondolják, hogy a Karib-térségben, valószínűleg Barbadoson termett először a 18. században, amikor az itt élők különböző citrusféléket keresztezésével próbálkoztak. A nevét a gyümölcs érésének módjáról kapta, hiszen a gyümölcs fürtjei hasonlítanak a szőlőéhez(grape).

A grapefruit rendkívül tápláló, és tele van olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek pozitív hatást gyakorolnak az egészségünkre. Egy átlagos méretű grapefruit biztosítja a napi C-vitamin-szükséglet egy jó részét, és jelentős mennyiségű rostot, A-vitamint, káliumot és antioxidánsokat tartalmaz.

Egészségügyi előnyei

Az immunrendszer erősítése:

A magas C-vitamin-tartalom segíthet erősíteni az immunrendszert, növelve a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben.

A fogyás támogatója:

A grapefruit alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt kiváló választás lehet a fogyókúrázók számára. Több tanulmány is azt mutatja, hogy a grapefruit fogyasztása segíthet csökkenteni a testsúlyt, természetesen egy egészséges életmód követése mellett.

Vesekőképződés ellen:

Tanulmányok azt bizonyítják, hogy a grapefruit hatékony lehet a vesekőképződés megelőzésében, egyrészt, mert nagymértékben fokozza a vizelet-elválasztást, másrészt jelentősen növeli a citromsav vizeletbe történő kiválasztását, ezáltal olyan körülményeket teremt, mely nem teszi lehetővé a kőképződést. A grapefruit levének rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a fájdalmas, kő okozta vesegörcsöket és azok következményeit.

A szív- és érrendszer egészsége:

A kálium, a rostok és az antioxidánsok kombinációja támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, csökkentve a magas vérnyomás és a koleszterinszint kialakulásának kockázatát.

A cukorbetegség megelőzése:

Néhány kutatás azt sugallja, hogy a rendszeres grapefruit fogyasztás csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és segíthet a vércukorszint szabályozásában.

A bőr egészsége:

A benne található A-vitamin és antioxidánsok segíthetnek a bőr egészségének megőrzésében, csökkentve az öregedés jeleit.

Jöjjön két ízletes, könnyű grapefruitos recept!

Grapefruit és avokádó saláta:

Keverj össze friss grapefruit szeleteket, avokádót, rukkolát és dióféléket, így egy könnyű, de frissességgel teli ízletes salátát készíthetsz. Locsold meg kevés olívaolajjal és citromlével.

Grapefruit smoothie:

Készíts egy smoothie-t kefirrel vagy joghurttal, friss grapefruitlével és egy kis mézzel. A jégkocka is jól áll neki.

A grapefruit valódi táplálkozási kincs, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Tartsd szem előtt a mértékletességet, különösen, ha gyógyszert szedsz, mivel bizonyos gyógyszerekre negatív hatással lehet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.