Ez a süti annyira egyszerű, hogy akár a gyerkőc is elkészítheti!
A kevert sütemények a lustább, de édesszájú, profi vagy amatőr szakácsok legjobb barátai! Csak dobálj össze néhány alapanyagot egy tálba, keverd meg egy kicsit, és hopp, már mehet is a sütőbe! Ezek a sütemények olyanok, mint egy apró kis csoda: a semmiből egyszerre finom édesség kerekedik, ráadásul a mosogatás is minimális.
Szóval, ha legközelebb váratlan vendégek toppannak be, vagy csak kedved támad valami édesre, nyúlj bátran egy kevert sütemény recepthez, és élvezd a konyhai varázslatot! Mi most lentebb ajánlunk is egyet! Hozzávalók:
28 dkg cukor
1 citrom kifacsart leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
54 dkg liszt
3 dl ásványvíz
4 db tojás
3 dl napraforgóolaj
Üsd fel a tojásokat egy tálba, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és keverd habos állagúra. Most mehet a keverékhez az olaj, és egy citrom kifacsart leve, végül pedig a sütőporral összekevert liszt. A végén jöhet az ásványvíz. Alaposan keverd össze a lisztes-tojásos keverékkel, majd ha kész, sütőpapírral bélelt tepsibe simítsd bele. 160 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt süsd készre. A tepsiben hagyd kihűlni, és díszítsd kedved, ízlésed szerint.
Forrás: brigitte.de