2024.08.14. 12:35:52 5608 203

Ezeket a finomságokat nyugodt szívvel adhatod a gyerekeknek is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekek étkezési szokásainak kialakítása komoly kihívás lehet a szülők számára, hiszen a kicsik gyakran válogatósak, és előnyben részesítik a kevésbé egészséges ételeket. Azonban léteznek olyan gyerekbarát ételek, amelyek nemcsak finomak, de tápanyagban gazdagok is, így hozzájárulnak egészséges fejlődésükhöz.

Kisgyerek zöldséget eszik Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kisgyerek zöldséget eszik Fotó:123rf.hu

Színes zöldségtálak

A gyerekek szívesebben fogyasztják azokat az ételeket, amelyek látványosak és színesek. Készítsünk nekik szivárvány színű zöldségtálakat, amelybe bátran tehetünk sok sárgarépát, uborkát, paradicsomot, piros paprikát, brokkolit, kukoricát és lilahagymát. A zöldségeket mártogathatják natúr joghurtból készült, enyhén ízesített mártogatósba, ez még izgalmasabbá teszi az étkezést.

Teljes kiőrlésű gabonapelyhek és kenyerek

A gyerekek szeretik a ropogós reggeli pelyheket, de ezeknek érdemes olyan változatát választani, amelyek teljes kiőrlésű gabonából készülnek és hozzáadott cukrot nem tartalmaznak. Nehéz feladat, de tanuld meg olvasni a címkéket, így összehasonlíthatod egy-egy termék összetevőlistáját. A ropogós pelyheket keverhetjük friss gyümölcsökkel, tejjel vagy joghurttal. Vagy használj teljes kiőrlésű kenyereket, zsemléket, és készíts ezekből ínycsiklandó szendvicseket, amelyekbe sovány húsok, sajtok és rengeteg színes zöldség kerülhet.

Egészséges turmixok

A turmixok nagyszerű módját kínálják annak, hogy a gyerekek több gyümölcsöt és zöldséget fogyasszanak. Készítsünk nekik iható finomságot például banánból, eperből, spenótból és egy kevés natúr joghurtból. A gyümölcsök édessége elrejti a zöldségek ízét, így a gyerekek örömmel fogyasztják el a vitaminokban gazdag italokat.

Házi készítésű pizza

A pizza az egyik legkedveltebb gyerekbarát étel, de a bolti változatok gyakran tele vannak hozzáadott cukorral és zsírral. Készítsünk otthon teljes kiőrlésű lisztből tésztát, és használjunk friss paradicsomszószt, sovány sajtot, valamint zöldségeket feltétként. A gyerekek is bevonhatók az elkészítés folyamatába, ami még élvezetesebbé teszi az étkezést.

Sült zöldség falatok

A sült zöldségek nagyszerű alternatívát jelentenek a hagyományos sült krumpli helyett. Édesburgonyát, cukkinit, répát vagy sütőtököt vághatunk hasábokra, majd enyhén megsózva és olívaolajjal megkenve süthetjük őket ropogósra. Ezek a zöldség falatok rostdúsak, tele vannak vitaminokkal. És ropogósak, a gyerkőc imádni fogja!

Joghurtos gyümölcsfagyik

A nyári hónapokban a gyerekek gyakran vágynak hűsítő édességekre. A bolti jégkrémek helyett készítsünk otthon joghurtos gyümölcsfagyikat. Keverjünk össze natúr joghurtot friss gyümölcsökkel, mint a málna, áfonya vagy mangó, majd jégkrém formákban fagyasszuk le. Ezek a fagylaltok alacsony cukortartalmúak, és tele vannak a gyümölcsök természetes ízével.

Egészséges uzsonnák

A gyerekeknek naponta több kisebb étkezésre van szükségük, ezért fontos, hogy az uzsonnák is táplálóak legyenek. Kínáljunk nekik apró zöldség- és gyümölcsdarabkákat, teljes kiőrlésű kekszet, dióféléket vagy akár házi készítésű energiaszeleteket, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, de gazdagok rostban és fehérjében.

Az egészséges táplálkozási szokások kialakítása már gyerekkorban elkezdődik. A fenti gyerekbarát ételek nemcsak táplálóak, de finomak is, így a kicsik örömmel fogyasztják őket. A változatosság, a színek és az ízek izgalmassá teszik az étkezéseket, és segítenek abban, hogy a gyerekek megszeressék az egészséges ételeket, amelyeket szívesen fogyasztanak nap mint nap.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...