2017.02.25. 08:30:39 12628 326

Ezen még Popeye is meglepődne – Torta spenótból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg én akár hetente is meg tudnám enni, addig a párom akár hónapokig is ellenne spenót nélkül. Pedig nem egyszer húzott ki minket a csávából, amikor valami gyors, laktató (és szerintem finom) ebéd kellett másnapra. És ha megtudná, hogy a spenót még édesség gyanánt is fogyasztható…:-)

Fagyasztott spenót - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztott spenót

Méghozzá nem is akárhogy! Édes, krémes finomság, némi alkohollal megbolondítva. Vállalkozó kedvű fiúk, lányok, elő a fagyasztószekrénybe száműzött spenótokkal, tortára fel!

Konyakos spenóttorta

Hozzávalók:

  • 400 gramm fagyasztott krémes spenótpüré

  • 5 db tojás

  • 10 dkg liszt

  • 12,5 dkg porcukor

  • konyak

  • 5+1,25 dl tejszín (a kisebb mennyiség a mázhoz szükséges)

  • 10 dkg csokoládé (a mázhoz)

A tojásokat a porcukorral verd fel habosra. Vegyél ki egy keveset a masszából és keverd össze spenóttal, majd az egészet óvatosan keverd össze a liszttel. Ezután mehet egy tortaformába, majd 180 ⁰C-ra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süss készre. Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, majd locsold meg konyakkal. A tortaforma szélét szétcsatolhatod, de még ne húzd le a sütiről! A nagyobb mennyiségű tejszínt verd kemény habbá, majd egyenletesen oszlasd el a tortalapon (előtte a tortaformát újra csatold össze), simítsd egyenletes felületűre. Ha ezzel készen vagy, melegítsd össze egy edényben a csokoládét és a maradék tejszínt, majd ha kicsit kihűlt, öntsd a tortára. Ezután mehet az egész a hűtőbe. Hagyd állni pár órát, majd szépen felszeletelve fogyasszátok.

Forrás: ichkoche.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.