2020.07.15. 17:03:22 12928 405

Ezért szeretjük a tojást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg néhány éve a tojás méltatlanul száműzve volt étrendünkből, mondván, hogy nem tesz jót a koleszterinnek, manapság már-már a szuperélelmiszer kategóriába tartozik. Nem is vitás, tojást enni jó, mert finom éééés… íme, még néhány indok, amiért érdemes fogyasztani, akár naponta is!

Tojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás
  • Fogadnak, csontjaidnak is jót tesz! Napi egy tojás elfogyasztásával már biztosítottad fogaidnak, csontjaidnak a számukra naponta szükséges ásványi anyag bevitelt, már ami a kalciumot illeti.

  • Várandósoknak különösen ajánlott! Áldott állapotban a kolinbevitel nagyon fontos, mely segítheti a magzat agyszöveteinek, memóriájának fejlődését, segíthet elkerülni a születési rendellenességeket, valamint elengedhetetlen a sejtek normál működéséhez. Egy tojás már a szükséges kolinbevitel 26 %-át fedezi. Ezek mellett a tojás fogyasztása bárkinek, még a magas vérnyomással küzdőknek is ajánlott, hiszen a kolinnak fontos szerep jut egy aminosav, a homocisztein lebontásában, ezzel pedig csökkenthető a szívbetegségek kialakulása. Emellett nem csak az apróságok, hanem a felnőttek agyi működését is pozitívan befolyásolja a tojásban található kolin.

  • Diétázóknak is ajánlott! Sőt! Fehérjéje segíthet a teltségérzet hosszas fenntartásában, így ha például reggelire fogyasztjuk, nem éhezünk meg olyan hamar. Így a napi kalóriabevitel is csökkenhet. Zsírösszetétele miatt is nagyon kedvező a fogyasztása, egyaránt tartalmaz telített (1,5 gramm), egyszeresen telítetlen (1,9 gramm) és többszörösen telítetlen (0,7 gramm) zsírsavakat.

  • Vigyáz a szemed világára! A makuladegeneráció nevű betegség sajnos az esetek többségében időkori vaksághoz vezethet. Ennek megelőzésében segíthet két antioxidáns, a lutein és a zeaxanthin, melyek bőven megtalálhatóak a tojásban.

  • Igazi vitaminbomba! A benne lévő E-vitamin a szelénnel kombinálva bizonyos krónikus betegségek ellen véd, az A-vitamin támogatja immunrendszerünket, szépíti bőrünket és látásunkra is jótékony hatással lehet!

  • Fitten tart! Mivel a tojás fehérjéje az egyik legjobb minőségű fehérje, fogyasztása lassítja az izmok csökkenését, fenntartja az izom funkcióit! A benne lévő vas a vörös vérsejteket támogatja, segít az oxigén szállításában. A cink szerepe sem elhanyagolható, hiszen ez az ásványi anyag a testszövetek növekedéséért és megújulásáért felelős, valamint az immunműködést is segíti.

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...